ANKARA: Sağlık Bakanlığı, tedavileri tamamlanarak taburcu edilen Gazzeli yaralılardan bazılarının refakatçileriyle ülkelerine döndüğünü, Ankara, İstanbul ve Afyonkarahisar`daki hastanelerde 72 yaralının tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, israil`in Gazze`ye yönelik saldırılarında yaralanan ve Türkiye`ye getirilenlerden tedavileri tamamlananların evlerine dönmeye başladığı bildirildi.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri tamamlanarak taburcu edilen 4`ü çocuk 6 Gazzeli`nin refakatçileriyle ülkelerine döndüğü belirtilen açıklamada, Tel-Aviv`e gitmek istemeyen Gazzeliler`in ise kendi istekleri üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanından kalkan Mısır uçağıyla Kahire`ye uğurlandığı kaydedildi.

Türkiye`nin şefkat eliyle sağlıklarına kavuşan Gazzeliler`in, gördükleri ilgiden memnuniyetlerini dile getirerek, Türkiye halkına teşekkür ettikleri ifade edilen açıklamada, taburcu edilenlerden bir yaşındaki İbrahim S.F. Abuhamad`ın dedesi Fayez S.M. Abuhamad`ın, "Memnuniyetimizi anlatacak kelime bulamıyoruz. Devletinizden, Türk Milletine ve hastanede çalışan tüm sağlık ekibinden ve sizlerden Allah razı olsun, şükranlarımızı sunarız" sözlerine yer verildi.

-İllere göre dağılımı

Sağlık Bakanlığınca ambulans uçaklarla Filistin`den getirilen diğer Gazzeli yaralıların tedavisine ise devam edildiği belirtilen açıklamaya göre, Ankara, İstanbul ve Afyonkarahisar`daki hastanelerde tedavi gören 72 yaralının dağılımı ve durumları şöyle:

Ankara: 8 ayrı hastanede tedavi gören 29 yaralının genel durumu iyi. Tedavileri tamamlanan 5 Gazzeli taburcu edildi, refakatçileriyle misafirhanelerde ağırlanıyor.

Yenimahalle Devlet Hastanesinde, 2`si çocuk 10 yaralı bulunuyor. Yaralılardan 1`i yoğun bakımda, diğerleri ortopedi servisinde tedavi görüyor.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki 3 yaralının tedavisi fizik tedavi servisinde devam ediyor.

Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Gazzeli 4 çocuk tedavi görüyor.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3`ü çocuk, 6 yaralının, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesinde ise 2 yaralının tedavisi sürüyor.

Ankara Hematoloji ve Onkoloji Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hastanesinde 1`i yoğun bakımda 2 çocuk tedavi görüyor.

Ankara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde birer hastanın yoğun bakımda takip ve tedavisi sürüyor.

İstanbul: 2 ayrı hastanede 22 yaralının tedavisi devam ediyor, tedavisi tamamlanan 8 Gazzeli taburcu edildi. Bunlardan 6`sı ülkelerine uğurlandı, 2`si ise Gazzeliler için hastane yakınında kiralanan dairede misafir ediliyor.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 6`sı çocuk, 14 yaralı bulunuyor. Yaralılardan 2`sinin yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavilerine devam ediliyor.

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 5`i çocuk 8 yaralının tedavilerine devam ediliyor, yaralılardan 1`i yoğun bakımda tedavi görüyor.

Taburcu edilen 2 Gazzeli (refakatçileriyle birlikte) istekleri üzerine hastane yakınında erkekler ve kadınlar için ayrı tutulan 2 dairede misafir ediliyor.

Afyonkarahisar: 2 ayrı hastanede tedavi gören 21 yaralının genel durumu iyi.

Afyon Devlet Hastanesinde 3`ü çocuk 18 yaralı tedavi görüyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesinde ise 1`i çocuk 3 yaralının takip ve tedavisi devam ediyor.