HABER MRK – Dünya hayatı üzerindeki günlük belirleyicisi ve gezegendeki gelişmelerin baş aktörü olan güneş etrafındaki karanlığı yararak doğmaya başladı. Sıradışı ve muazzam olan dünyamızda bir bahçenin bir günlük hikayesi bahçedeki hareketlilikle başladı bile.

Bütün hayvanlar yiyecek bulma telaşı içine girdiler.

Sıcağı ve ışığı fırsat bilen arılar çiçekten çiçeğe konarak polen tozlarının toplamaya koyulmuşlar. Baş, göğüs ve karın olmak üzere üç kısımdan meydana gelen arılar, vücutları yumuşak yapıdaki yoğun bir kıl örtüsüyle kaplıdır. İçinde enine ve boyuna damarcıklar bulunan ve iki çift saydam zar şeklindeki kanatlar zar kanatlılar özelliğindedir. Bu avantajlarla  Allah (c.c.)’ın vermiş olduğu görevi yerine getirerek çiçekten çiçeğe konup işçilik yaparak eşsiz doğada kendisine biçilen vazifeyi yerine getirmeye çalışıyor.

Vücutları kiremit dizilişi şeklinde renkli gözle zor görülebilen pullarla örtülü olan kelebekler, emici tipteki ağız parçaları hortum şeklinde olup balözü emerler. Tat alma cisimcikleri ayaklarına yerleştirilmiş şekilde yaratılan kelebekler çiçeklerin balözü tadını ayaklarıyla alırlar. Ayaklarıyla çiçeğin suyunu kontrol eden kelebekler, beğendikleri takdirde kıvrılı duran hortumlarını uzatarak emerler. Sabahın erken saatlerinde bu vazifeyi görmek için çiçekten çiçeğe konan kelebekler Allah’ın onlara bahşetmiş olduğu nimetlerin tadına varmakla meşguldürler. Desen desen bezenmiş veya sade olan vücutları ile kelebekler Allah’ın kusursuz sanatını ortaya koyuyorlar.

Bahçenin bitkilerinden faydalanan tüm varlıklar güneşin batımından önce ışığından, sıcaklığından yeteri derece de faydalanmaya çalışarak ihtiyaçlarını giderme telaşındalar.

Kimi hayvanlar rengarenk açmış tüm ihtişamı ile eşiz görüntü verip kendisinden istifadeye bırakırken, kimi hayvanlar saçları uzamış kendini yeni yeni tanıtan mısır, daha yeşil olan domates, mantar, ay çiçeği, yeşil pardesü giyen biberler, ısı hasatçıları olan ay çiçekleri için beklenen anda ve sayılamayacak sayısız bitkilerden istifade etmeyi ihmal etmiyorlar.

Tüm varlıklara kucak açan bahçe hiçbir insan ve hayvanı ret etmeden Allah’ın yarattığı nimetleri hizmete sunuyor.

Merak etiğim soru;  bitkiler, aynı toraktan yetişip, aynı tatta, renkte olan su ile beslenip güneşin vurduğu domatesler neden kırmızı, biberler yeşil, ay çiçekleri ve diğer çiçekler rengarenk oluyor. Ve hepsi farklı farklı tatlarda oluyor. İnsanı hayrette bırakan bu durum, cevabı kanaat edilecek düzeyde verildiği taktirde birçok inkarcıyı düşüncelerini çürütebilir düşüncesindeyim.

Velhasıl bahçenin bir günlük hikayesi güneşin bir sonraki gün doğmak üzere vedalaşması ile son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)