BATMAN - Günlük 2 bin ton petrol üreten TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nin üretimi durdurmasından dolayı iş bulamayan kamyoncular ve müteahhitler, eylem yaptı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren TÜPRAŞ Batman Rafinerisi önünde toplanan kamyoncular ve müteahhitler, burada araçlarıyla Rafineri önünde bekleyerek gün boyu eylem yapma kararı aldı.

Burada kamyoncular ve müteahhitler adına konuşan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman’ın işsizlik oranında yüzde 24 ile Türkiye birincisi olduğunu ve TÜPRAŞ’ın Batman’ın bel kemiği olduğunu belirterek, “Ekonomik olarak Batman’ı ciddi bir şekilde besleyen bir müessesemiz ve Batman TÜPRAŞ’ın günlük üretimi 2 bin tondur. Fakat Cuma günü itibarıyla Batman TÜPRAŞ Rafinerisi üretimi durdurmuş bulunmakta ve stoklarını da tüketmiştir. Bundan sonra Batman’daki firmaların ve kamyoncu esnafının Ankara da, Kırıkkale Rafinerisi’nde mal yüklemesi talebinde bulunmuştur. Bu da ciddi manada Batman’a zarar vermektedir. Bu konuda bizim talebimiz Batmanlılar olarak, günlük üretimine normal geçmesi ve bu üretimden dolayı araçlarımızın tekrar yüklenmesidir.” dedi.
Batman’da işsizlik oranlarının çok yüksek olduğunu ve Batman’a ciddi manada yurt dışından savaşlardan dolayı göçlerin yaşandığını söyleyen Demir, “Afganlar, Iraklılar ve Suriyeliler var. Bunları da kattığımızda Batman’da yürüyen her iki vatandaşlardan biri işsiz olduğunu gösterir. Bizim Batman ihracatının çoğu Arap ülkelerine bu güne kadar yapılıyordu. Suriye ve Irak’taki savaşlardan dolayı bugün ihracatımızda da yüzde 40 civarlarında bir düşüş vardır ve bu TÜPRAŞ’ın kapanmasıyla ile Batman ekonomisi ciddi bir darbe almıştır. Ve bu böyle devam ederse gerçekten ekonomik olarak ciddi bir anlamda sıkıntılara düşeriz.” ifadelerine yer verdi.  

Rafinerin üretim yapmamasından dolayı eylem yaptıklarını belirten kamyoncular ve müteahhitler ise, TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nin tekrar günlük 2 bin ton petrol üretmesini ve araçlarının tekrar çalıştırılmasını istediler. 

Gün boyu eylem yapma kararı alan kamyoncular ve müteahhitler, TÜPRAŞ Batman Rafinerisi önünde sessizce beklemeye devam ediyorlar.  (Veysi Rüzgar - İLKHA)