Basın mensupları, dün yapılan gösterinin olaysız geçtiğini ve katılımın öncekilere göre daha yüksek olduğunu bildirdiler.

"Şu anki ekonomik ve siyasi ortamı" protesto amacıyla Wall Street yakınındaki Liberty Plaza`yı günlerdir işgal eden göstericiler, New York Menkul Kıymetler Borsasının bulunduğu Wall Street`ten New York Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu semte kadar yürüyüşlerinde, "Bankacıların hepsi Nazi", "Dolardan önce insanlar", "New York polisi milyarderleri ve Wall Street`i koruyor" yazılı pankartlar taşıdılar, çok sayıda polisin önünde "Satıldık" diye slogan attılar.

Gösterilerine iki hafta önce başlayan protestoculardan 80 kadarı 24 Eylül`de güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

"www.occupywallst.org" web sitesinde kendilerini, "sendikalar, üniversite öğrencileri, öğretmenler, aileler ve işsizlerin" temsilcileri olarak tanımlayan protestocular, Wall Street`i ``Amerika`nın Tahrir Meydanı`` yapmak istediklerini belirtiyorlar.

"Para hırsı,yolsuzlukve sosyal bütçe kesintilerini" protesto eden gruplar, mali sistemin zenginleri ve güçlüleri kayırdığını, seslerinin duyulmadığını savunuyorlar.

Göstericiler, "Bu, patronların para hırsına karşı bir gösteri, Wall Street`e geldik, çünkü burası patronların çürümüşlüğünün sıfır noktası. Buraya artık canımıza tak ettiğini söylemeye geldik, artık buna tahammül etmeyeceğiz`` diye konuştular.

ZAMAN