BİNGÖL - Bingöl Havaalanına KM plakalı köy minibüslerinin girişine izin verilmediğini iddia eden köy minibüs şoförleri, bu üvey evlat muamelesinin biran önce sona erdirilmesini istedi.
Adalık ilçesine bağlı Hasbağlar köyü minibüs şoförlerinden Halit Atılgan, "Devamlı havaalanına yolcu getiriyorum. Her seferinde, KM plakalı minibüsleri içeri almıyoruz, diyen yetkililerle karşılaşıyoruz. Konuyla ilgili Bingöl Şoförler Cemiyetine ve gerekli yerlere dilekçe vermemize rağmen olumlu bir sonuç alamadık." dedi.
“Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok”
Uzun bir zamandır memleketlerine gelemediklerini belirten Vahit Atılgan, “Almanya’dan memleketimize tatile geldik. Bingöl'e geldiğimizde olduğu gibi yine aracımızı havaalanı girişine izin verilmedi. Köy minibüsleri havaalanına giriş yapamaz, diyorlar. Bu sıcak günde eşyamız yüklü minibüsü içeri almadılar. Yaklaşık bir kilometre yürüyeceğiz. Bu uygulamayı ilk kez burada görüyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle uygulama yok. Bütün araçlar giriş yapabiliyor, sadece köy minibüsleri giremiyor. Dediler ki, Bingöl havaalanı açılmış. Bizde bundan sonra uçakla memlekete gider-geliriz, dedik. Ama şuanda böyle bir uygulamayla karşı karşıyayız. Valizlerimizle bir kilometre yürümek zorundayız. Resmen işkence yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.
“Köylülere üvey evlat muamelesi yapılıyor”
Çocuklarının 8 yıl sonra memlekete geldiklerini belirten Halit Atılgan, “8 yıl gibi bir süre sonra evlatlarım memlekete geldiler. Çocuklarım Bingöl 'de havaalanı açılmış kolay gider-geliriz, dedi. Şimdi ise buraya gelen evlatlarım böyle bir rezillikle karşılaştılar. Adaklı ilçesi Hasbağlar köyünden buraya kaç seferdir geliyorum. Köy minibüsüdür diye içeri almıyorlar. Hem havaalanına girişte, hem çıkışta yaklaşık 2 kilometre yürüyoruz. Bu resmen eziyettir. Bu halimiz ne olacak soruyorum? Bize yapılan güpe-gündüz bir çifte standarttır.” şeklinde konuştu.
“Ağır valizlerimizle bir kilometre yürümek zorunda kalıyoruz”
Gurbetçi Özcan Atılgan ise, şunları söyledi: “Almanya'dan Bingöl'e tatile geldik. Havaalanı yapıldı diye sevindik. Ama burada farklı bir uygulamayla karşı karşıyayız. Yüklerimiz ve valizlerimiz var hem gelişte hem de şimdi giderken sırtlayıp eziyet çeke çeke uçağın kalktığı yere götürüyoruz. Bu uygulamanın kalkması gerekiyor.” (Nihat Kanat - İLKHA)