Şartlı kayıt ilk kez DGS 2010 senesinde, DGS adayları için uygulanmaya başlamıştır, yönetmelik maddesiyle değil her sene YÖK’ ün karar almasıyla uygulamaya konur.

YÖK 2014 DGS şartlı kayıtı kabul edip, üniversitelere şartlı kayıtla öğrenci almalarını iletmiştir.

 İlgili Karar:

 

 Şartlı kayıt hakkında ayrıntılar...

1- Kazandığınız üniversitenin akademik takvimine bakıyorsunuz bahar döneminin (öğrenci diliyle 2. dönem) tarihini bir kenara not alıyorsunuz.

2- Notunu aldığınız tarihe kadar bütünleme (ilk dönemdense birden fazla ders), tek ders ve staj gibi nedenlerle alamadığınız geçici mezuniyet belgenizi bu şartları tamamlayıp okulunuza bildiriyorsunuz (şubat sonu-mart başı gibi olur genelde)

3- Şartlı kayıtla kaydedilen öğrenciler geçici kaydedileceği için üniversiteler kaydedilmedi olarak ÖSYM’ ye bildirir, ek yerleştirmelerde bu öğrencilerin yerine kontenjan açılır, ne kadar fazla şartlı kayıt öğrencisi varsa o kadar fazla ek yerleştirme de kontenjan demektir.

4- Not aldığınız tarihe kadar asıl kayıt için gereken belgeleri temin edemezseniz kaydınız silinir ve hiçbir hak talep edemezsiniz.

5- Şartlı kayıt için durumunuzu belgelemeniz lazım, tek ders sınavıysa tek ders, stajsa staj, bütünleme dersleriyse bütünleme ile ilgili önlisansı okuduğunuz okuldan not aldığınız tarihe kadar şartları sağlarsanız okulu bitirebileceğiniz anlatan bir yazı almanız gerekmektedir.

dikeygecis.org