MUŞ-Muş’ta gün ortasında akıllara durgunluk veren hırsızlık olayı yaşandı. Gündüz saat 14.00 civarlarında Cengiz Özaslan’a ait dükkâna giren hırsız veya hırsızlar dükkânın kasasından yaklaşık 14 bin TL aldıktan sonra ortadan kayboldu.

Dükkân sahibi Cengiz Özaslan’dan edinilen bilgiye göre olay, kendisinin komşu dükkâna gittiği, elemanının ise dışarıda müşteri ile ilgilendiği esnada meydana geldi.

Özaslan hırsızlık olayı ile ilgili olarak,  “Ben iş icabı komşu dükkâna gitmiştim dükkândaki elemanım da dışarıda müşteri ile ilgileniyordu. Bu sırada fırsat kollayan hırsız veya hırsızlar içeri girip kasadan yaklaşık 14 bin TL’yi alıp ortadan kayboluyorlar. Ben bu parayı borçlarımı ödemek üzere alacaklılarımdan toplamıştım. Şimdi senetlerimi nasıl ödeyeceğimi bilemiyorum. Çok zor durumda kaldım.’’  Şeklinde mağduriyetini dile getirdi.

Aynı gün içerisinde Muş’un değişik yerlerinde de hırsızlık olaylarının yaşandığı belirtilirken, işyerlerindeki kamera görüntülerini incelemeye alan polis, hırsızlık olayı ile ilgili inceleme başlattı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)