28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı davada mahkeme, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`in tanık olarak bilgisine başvurmak üzere davetiye gönderdi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi`nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`e avukatı aracılığıyla gönderdiği davetiyede, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye, devirmeye iştirak" suçundan sanıklar Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve arkadaşları hakkında kamu davası açıldığı kaydedildi.

Mahkemenin 27 Haziran 2014`teki duruşmada, Demirel`in dinlenilmesine, beyanda bulunmak isterse beyanının alınmasına karar verildiği belirtilen davetiyede, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu`nun 43/3. maddesinin "Cumhurbaşkanı kendi takdiri ile tanıklıktan çekilebilir. Tanıklık yapmayı istemesi halinde beyanı konutunda alınabilir ya da yazılı olarak gönderebilir" hatırlatması yapıldı.

Davetiyede, şunlar kaydedildi:

"Mahkememiz ara kararı ve bu yasal düzenleme karşısında tanık olarak; tanıklık yapıp yapmayacağınız, tanıklık yapmayı istemeniz halinde beyanınızı yazılı mı yoksa mahkeme heyeti tarafından konutunuzda mı alınması isteğiniz hususunu makul bir süre içinde mahkememize bildirmeniz rica olunur."