DİYARBAKIR- İkra Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) Genel Başkanı ve rehber öğretmen Murat Arslan, yaz Kur`an Kurslarının sona ermesiyle ilgili İlke Haber Ajansına yaptığı değerlendirmede, Kur`an kurslarının sadece yaz ayı için değil yılın diğer ayları için de açık olması gerektiğinin önemine işaret ettiler.

Binlerce çocuğun yaz Kur`an kursları vesilesiyle camilerle tanıştığını söyleyen Arslan, sağlıklı bir toplum yetiştirmek için küçük yaşlarda alınan İslami eğitimin önemine vurgu yaptı.

“Yaz Kur`an kurslarındaki faaliyetler tüm yılı kapsamalıdır”

Kur`an’ı Kerim öğrenmek için düzenlenen etkinliklerin sadece yaz aylarıyla sınırlı kalmamasını isteyen Arslan, “Bu yıl binlerce çocuğumuz yaz Kur`an kursları vesilesiyle camilerimizle tanıştılar. Camilerde Allah’ın kitabını ve resulullahın hayatını öğrenme imkânı elde ettiler. Bu ileride oluşabilecek İslami bir nesil ve sağlıklı bir toplum için çok büyük gelişmedir. Bu tür faaliyetlerin sadece yaz ile sınırlı kalmasını değil tüm yılı kapsamasını isteriz. Burada cami imamlarına ve ebeveynlere büyük sorumluluk düşüyor.” dedi.

Ailelerin çocuklarının Kur`an eğitimi üzerinde özenle durmalarının ehemmiyeti üzerinde duran Arslan, evlerde çocuklar için Kur`an okuma saati gibi bir program düzenlenebileceğini söyledi.

“Aileler, çocuklarıyla Kur`an okuma programı düzenlenmelidir”

Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çocuklarda Kur`an okuma alışkanlığının öğretilmesi için aileler, günün 15 dakikasını veya yarım saatini çocuklarıyla birlikte Kur`an’ı Kerim okuyarak ve mealini değerlendirerek geçirmelidir. Bu vesileyle çocuklarımızın Kur`an-ı Kerim ile olan o tanışmalarını tüm yıl sürdürebilme imkânı oluşabilir. Kur`an okumayı öğrenen çocuk, sürekli Kuran okumazsa aradan birkaç ay geçince okumayı unutabiliyor.”

Toplumda yaz tatili bitince çocuklarını Kur`an kurslarına göndermeme gibi yanlış bir algının var olduğunu kaydeden Arslan, camilerin ve Kur`an’ın çocukların dünyevi başarısında önemli bir etkisi olduğunu belirtti.

“Cami ve Kuran’ın dünyevi başarı açısından önemli bir yeri vardır”

Arslan, cami ve Kur`an kurslarına devam etmenin önemli olduğuna değinerek, “Çocuklar, yaz Kur`an kursu döneminde Kur`an’ı, Allah’ın emirlerini, cami adabını ve birçok güzel şeyi öğreniyor. Kurslar tüm yılı kapsayacak şekilde devam ederse çocuğumuz daha başarılı olacaktır. İnsan maddi ve manevi iki boyuttan oluşur. Maddi boyutu en iyi tatmin eden İslam’dır. İslam olmadan insanın maneviyatının düzgün olması sadece toplum açısında faydalı bir insan olması mümkün değildir. Caminin ve Kur`an’ın çocuğun dünyevi başarıları için çok önemli bir katkısı vardır. Camilere gitme alışkanlığının devamı gelmezse kazanılan manevi duygular zamanla tükenir.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli-İLKHA)