ADANA - Ormanlarda yangın sezonu olarak bilinen Ağustos ayında olunması sebebiyle, Orman Bölge Müdürlüğünün (OBM) orman işletmelerine yönelik denetimleri sıklaştı. Sezon ortasında göreve başlayan Bölge Müdürü İsmet Erol ve Yangınla Mücadele Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları, bu kapsamda Osmaniye İşletmesini ziyaret etti.

İşletme Müdürü Ferdi Özer ve diğer teknik elemanlarla birlikte Karacalar ilk müdahale ekibinin orman yangınlarına karşı hazırlık ve müdahale performansı test edildi. 24 saat teyakkuz halinde olunduğu belirtilen işletmede, yapılan tatbikat başarıyla sonuçlandı.

Şube Müdürü Şahbazoğulları tarafından tatbikat yaptırılan ekibin performansını çok beğenen Bölge Müdürü, öncelikle can güvenliği tedbirlerini alarak yangınlara müdahale edilmesini, iş güvenliği sağlayan yangına dayanıklı malzemeleri mutlaka kullanmaları gerektiğini ve çalışma disiplininden asla taviz vermemeleri gerektiği konusunda işçileri uyardı.

Osmaniye İşletme Şefliği Zorkun bölgesinde Karaçam ve Kızılçam meşcerelerinde devam eden bakım çalışmalarını da kontrol eden Erol, kesim işçileri ile bir süre sohbet ettikten sonra bakımsız orman kalmaması için çalışmaların daha da artırılması gerektiğinin, tekniğine uygun üretim ile değerlendirilerek milli ekonomiye kazandırılmasının ve yaşam kaynağı olan ormanların yangın başta olmak üzere her türlü tehdide karşı korunmasının önemini dile getirdi.

Bölgenin en büyük yaylası konumunda olan ve her yıl binlerce kişinin yayla amaçlı çıktığı Zorkun Yaylası’nı da gezen Erol, özellikle yayla yolları ve yerleşim yerleri civarlarının temiz tutulması ve vatandaşların orman yangınlarına karşı daha duyarlı olmalarının sağlanması konusunda İşletme görevlilerini uyardı. (Yunus Emre-İLKHA)