GAZİANTEP - Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine bağlı hizmet veren Şahinbey Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ekibinin hazırlamış olduğu 2 farklı proje ile kurumdan hizmet ve tedavi alan ağır psikiyatrik rahatsızlığı olan hastalara mesleki eğitim verilebilmesi ve bu organizasyonla da alacakları bu eğitimle para kazanabilme yetilerinin arttırılmasına yönelik çalışma yapılacağı bildirildi.

Proje ile ilgili yapılan açıklamada, “Şahinbey Halk Eğitim Merkezi, hastalara verilecek olan mesleki eğitimin eğitici kadrolarını karşılayacaktır; yine aynı şekilde projenin büyük ortağı ve maddi destekçisi olan Gaziantep İş-Kur İl Müdürlüğü de projeye katılan her bir hastaya alacakları günlük eğitim karşılığında 20 TL destek verecektir.” denildi.

Türkiye’de örnek teşkil edecek olan bu proje kapsamında 12 kişilik 2 farklı grup hastaya günlük 5 saatlik mesleki eğitim verileceği kaydedilen açıklamada, “Nikah şekeri yapımı mesleki eğitimi toplam 160 saat sürecek olup, Şahinbey Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden hizmet alan ağır hastalar faydalanacaktır. Bu çalışmanın toplam 32 işgünü sürmesi planlanmaktadır. Bu programa katılan herbir hastamız toplamda 640 TL ücret alacaklardır. Aynı şekilde diğer eğitim grubumuzda da hafif düzeyde ki psikiyatrik hastalarımıza ahşap boyama teknikleri ve zanaatı konusunda eğitim verilecek olup, bu çalışmanın toplam eğitim saati 312 saat olarak planlanmıştır, ortalama 62 günlük bir eğitimin sonunda herbir hastaya 1248 TL’lik ücret ödenecektir.”bilgisine yer verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)