BATMAN - M. Şafi Özperk’ten sonra boşalan Memur-Sen Batman Şube Başkanlığı için iki aday yarıştı. Oylama Batman Memur-Sen Şubesi başkanlığında yapıldı.

Kısa bir süre önce Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanlığına gelen Mehmet Ergin ile Sağlık Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven arasında yapılan seçimde 40 delegeden 24’ünün oyunu alan Mehmet Ergin Memur Sen’in Batman şubesi yeni başkanı oldu.

Sonuçların açıklanmasından hemen sonra İLKHA’ya kısa bir değerlendirmede bulunan yeni başkan Mehmet Ergin, “Memur-Sen’in 11 iş koluna çok teşekkür ederiz. Bizler bir seçim yapmadık. Çünkü bir aileyiz. Aile içinde aileyi yönetecek bir ağabeyi seçtik. Tüm sendikadaki kardeşlerimiz bu teveccühü bize gösterdiler. İnşallah bu süre içerisinde biz de kendi ağabeylik görevimizi yerine getireceğiz. Burada kaybeden yok. Burada ikimiz de kazanmış durumdayız. Rabbim Batman’a ve Türkiye’mize hayırlı kılsın.” dedi.

Bu seçimin bir bayrak yarışı olduğunu ifade eden Sağlık Sen Başkanı Zahir Seven ise, “Bu bayrak yarışında bu camiayı kim daha ileriye öteye götürebilecekse onun kazanmasını diledik. Bu tercih Eğitim Bir Sen’deki ağabeyimiz Mehmet Ergin üzerinde oldu. Kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. Her zaman yanında, yakınında olacağız. Hayırlı olsun camiamıza, Batmanımıza.” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir Sen başkalığını yürüten Mehmet Ergin aynı zamanda, Memur-Sen Batman Şubesi başkanlığını da yürütecek. (Veysi Rüzgar-İLKHA)