BATMAN- Din-Bir-Sen İl başkanı Mehmet nezir Akkuş yaptığı basın açıklamasında, Ege Üniversitesi`nde, başörtülü öğrencilerin koridorda bile dolaşmasına tahammül edilmediğini belirterek bazı öğretim üyeleri ve asistanlar tarafından, başörtülerini çıkararak derse giren kız öğrencilerin fotoğraflarının çekilerek fişlendiği, ayrıca sözlü tacize uğradığının öne sürüldüğünü söyledi.

Bu duruma itiraz edenlere ise zorla tutanak tutturulup imzalatıldığını ifade eden Akkuş,. Bununla da yetinilmeyerek bina girişine, dekanlık onaylı, "Öğrenciler fakültemiz binalarına türban ile giremeyeceklerdir." yazılı bir duyunun asıldığını söyledi.

Akkuş herhangi bir kanuni yasak olmamasına rağmen vesayetin ve statükonun devamından yana olan bir anlayışın hâlâ kargaşa ve kaos çıkarma derdinde olduğuna dikkat çekerek, "Baskıyı marifet sayanlar istiyorlar ki, kargaşa ve kaos devam etsin bu anlayış için söyleyebileceğim tek şey var: Zorbalık. Bunlar Türkiye`nin normalleşmesini, özgürlük alanlarının genişlemesini istemiyorlar" dedi.

Sendika olarak, her zaman mazlumun, haksızlığa uğrayanın yanında olduklarını, bu konuda ellerinden geleni yapmaya ve mağdurlara destek olmaya çalışacaklarını söyleyen Akkuş,

"Hafta sonu yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı`nda (YGS) salon görevlilerinin keyfi muamelesine maruz kalan başörtülü öğrencilerin uğradıkları zulümlerden ve kendilerinin evlatlarının öyle bir muameleye maruz kaldıklarını hissederek düşünürseler yeter artık bitsin bu zulüm bu zulme biz alkış tutamaz ve yumuşak huylu olamayız..olamayız da." diyerek sert sert tepki gösterdi.

Akkuş, evlatlarımızın önünü kesmelerine asla izin vermeyecez nasıl ki tesettürü olmayanın okuma hakkı varsa elbette ki tesettürlünün de okuma hakkı vardır. Engelleri setleri her ne kadar türbanlı ve tesettürlü kardeşlerimizin önüne koysanız da bu engelleri aşacağız elbette dedi.
YGS sınavında başörtüsü nedeniyle sorun yaşayan veya başını açmak zorunda bırakılan öğrencileri YÖK ve ÖSYM`ye yazılı olarak başvurmaya çağırarak açıklamasına son verdi.

M. Sıddık Demir-İLKHA