HABER MRK - Alman basınında yeralan Türkiye’ye yönelik dinleme skandalı üzerine Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada dinleme skandalının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği belirtildi.

“Dinleme kabul edilemez”
Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Alman basınında 16 Ağustos 2014 tarihinde Federal İstihbarat Teşkilatı’nın ülkemize yönelik faaliyetlerine ilişkin yer alan iddialar kaygı vericidir. Söz konusu iddialarda en ufak bir doğruluk payı bulunması halinde, Almanya bakımından açıklanması gereken vahim bir durum bulunmaktadır. Dostlar ve müttefikler arasında karşılık güven ve saygının esas olması gereken bir ortamda bu tür uygulamalar hiçbir şekilde kabul edilemez.” denildi.

“İki ülke arasındaki ilişkiler zarar görebilir”
İçişlerinin açıklaması şöyle devam etti: “Ülkemiz ile Almanya arasında tarihi derinliğe sahip dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu  uygulamanın, uluslararası güvenliği ve istikrarı tehdit eden gerçek sınamalarla ortak mücadelemize zarar vereceği de bilinmelidir.”



“Almanya büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı”
Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddialarının ardından Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı kaydedilen açıklamada,  “Alman basınında yer alan iddialar konusunda Almanya makamlarının resmi ve tatminkar bir açıklama sunması  ve iddialar doğru ise bu faaliyetlerin derhal sona erdirilmesi beklenmektedir. Bu konudaki görüş ve beklentilerimiz bugün Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Almanya Büyükelçisi’ne de kuvvetle vurgulanmıştır.”ifadelerine yer verildi. (İLKHA)