MARDİN - Kızıltepe ilçesinde Ağustos ayının kavurucu sıcaklarının yaşandığı bu günlerde vatandaşlar, sıcaktan bunalan çocuklarını seyyar şişme havuzlarda serinletiyorlar.

Hava sıcaklarının 45 dereceyi geçtiği Kızıltepe ilçe merkezinde, sürekli elektrik dalgalanmaları ve elektrik kesintileri de buna eklenince dayanılmaz bir hal alırken,  Sıcaklardan en çok etkilenen ise çocuklar oluyor. Bu sıcak havalarda aileler ise çareyi şişme havuzlarda buluyor. Bundan çok zevk alan çocuklar ise, suyun içerisinde hem serinliyor hem de eğleniyorlar.

Kavurucu sıcaklıklardan dolayı çocukları şişme havuzlarda serinlettiklerini belirten Abdullah Akın, “Malumunuz birkaç gündür Ağustos ayının en kavurucu sıcak günlerini yaşıyoruz. Bu sıcak havalarda bir  de, elektrik dalgalanmaları ve kesintiler  de eklenince dayanılmaz bir hal alıyor. Bu yaşanan sıcaklıklardan dolayı  çocuklar çok etkileniyor. Bizler bazen hafta sonu yüzme havuzlarına gidip serinliyoruz. Ama, çocukları  götüremiyoruz. Biz  de çareyi seyyar şişme havuzlarda bulduk. Aldığımız şişme havuzların içerisine su doldurduktan sonra, çocukları içerisine bırakıyoruz. Bu vesileyle çocuklar hem serinliyor hem  de eğleniyorlar.” dedi.   (Mehmet Aslan-İLKHA)