İSTANBUL - Türkiye’de ikamet eden ve İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamları sırasında İsrail’e giderek katliamlara imza atan İsrail pasaportlu çifte vatandaşların yargılanarak cezalandırılması ve sınır dışı edilmesi için kampanya başlatıldı.

İsrail Askeri İstemiyoruz İnisiyatifi üyesi bir grup vatandaş Siyonist askerlerin sınır dışı edilmesi için hazırladıkları dilekçeleri Fatih Postanesi’nden Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu’na gönderdi.

“Müslüman coğrafyalar yaşama haklarını bile elde edemeyecek durumdalar”

İnisiyatif adına yapılan açıklamada, “Şu an, Uzak Asya’da Arakan ve Patani; Orta Asya’da Doğu Türkistan, Afganistan ve Keşmir; Kuzey Afrika’da Mısır; Orta Afrika’da Nijerya, Mali, Sudan, Somali, Orta Afrika Cumhuriyeti; Orta Doğu’da, Yemen Suriye, Irak, Filistin ve çokluğundan ötürü unuttuğumuz coğrafyalar emperyalist güçler ve uzantıları tarafından işgal asimilasyon ve soykırıma maruz kalmışlardır. Buna rağmen yaklaşık yüzyıldır bir türlü birlik sağlayamayan Müslüman coğrafyaları, üzülerek söylüyoruz ki istisnalar haricinde, zillete müptela olarak en temel yaşama haklarını bile elde edemeyecek durumdalar” denildi.

“İsrail pasaportlu çifte vatandaşlar Filistin’de katliam yapıyor”

Filistin direnişinin süper güçler karşısındaki zaferinden söz edilen açıklamada, “Bugün ümmetin içindeki Filistin direnişi gibi müstesna yapılar bu gidişe canları pahası da olsa dur demeye çalışmakta, kararlı ve ilkeli mücadelenin dünyanın süper güçleri karşısında nasıl üstün geldiğini bizlere göstererek adeta birer mücadele okulu olmaktalar. Hal böyleyken, acziyetlerini gizlemek için masum halkları katleden zalim güçler, ellerindeki propaganda araçlarıyla yüzümüze baka baka bizleri katledişlerini en temel savunma haklarıymış gibi pişkince, hiç utanmadan söyleyebilmektedirler. Bu da yetmezmiş gibi bir de yaşadığımız bu topraklarda bizlerden biriymiş gibi görünen, aynı okullarda okuyan, aynı sokaklarda yürüyen, bizimle aynı dili konuşan birçok kişi bu katliamlara alkış tutuyor, hatta çifte vatandaş statüsü ile İsrail ordusu üniforması giyerek bizzat bu katliamlarda rol alıyorlar” diye ifade edildi.

“Çifte uyruklu katiller yargılansın”

Son olarak açıklamada, “Bugün burada, bu katillere tepki olarak oluşturduğumuz ve bir süredir internet üzerinden devam eden ‘İsrail Askeri İstemiyoruz’ kampanyasına destek veren gönüllüler olarak toplandık. Türkiye ve İsrail pasaportu taşıyan katillerle aynı ülkede yaşamak istemediğimizi ifade eden dilekçelerimizi TBMM dilekçe komisyonuna gönderdik. TBMM dilekçe komisyonuna gönderdiğimiz bu dilekçelerle, İsrail katliamlarına katılan çifte uyruklu katillerin bir an önce yargılanmasını, cezalandırılmasını ve vatandaşlıktan çıkartılmasını; ayrıca yapılan askerliğin hizmet olarak geçerli sayıldığı ülkeler arasında İsrail’in çıkarılmasını talep ediyoruz. Çünkü katiller, THY uçakları ile Filistin’e gidiyor, askerlik yapıyor, sonra geriye dönüp Türkiye halkı ile aynı haklara sahip olmaya devam ediyorlar. Bizler bunu istemiyoruz” denildi. (Erkan Yavuz- İLKHA)