ANKARA - Hür Dava Partisi Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, beraberinde Ankara il idare kurulu ve kadın kollarından oluşan bir heyetle birlikte, İsrail saldırıları sonucu yaralanan ve ambulans uçaklarla Ankara`ya getirilen hastaları ziyaret etti.

Heyet, ilkin Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yaralıları ziyaret etti. Burada daha çok yetişkin hastalar kaldığından dolayı güvenlik gerekçesi ile görüntü alınmasına izin verilmedi.

Hastane yönetiminin refakatçi bir doktor ve tercüman tahsis etmesi üzerine servislerde yatan hastalar ziyaret edildi. 

Çoğunu kadınların oluşturduğu hastaların bakımlı odalarda gerekli sağlık kontrolleri ve tedavilerinin yapıldığını gözlemlediklerini dile getiren HÜDA PAR Genel Sekreteri Yavuz, kadın kollarına mensup arkadaşlarıyla beraber burada bulunan bütün hastalarla tek tek ilgilendiklerini ve hastaların başından geçenleri dinlediklerini ifade etti.

14 yaşındaki hasta bir kız çocuğunun kendilerini görür görmez "Savaş bitti mi" şeklindeki sorusu karşısında çok duygulandıklarını ve "Sizin bu mazlumiyetiniz savaşı bitireceği gibi muzaffriyetinize de vesile olacaktır." şeklinde cevap verdiklerini dile getirdi.

Hasta ziyaretinin ardından hastane başhekimi Doç. Dr. Murat Akçay`la görüşen heyet, hastaların genel durumu hakkında bilgi aldı. 

Başhekim Akçay, hastaların daha çok parça tesirli bombalar ve şarapnel parçalarıyla yaralandığını, hastanede her türlü tedavi ve bakımlarının yapıldığını söyledi. 

Ayrıca kısmi ve kalıcı felç geçiren hastalara daha iyi hizmet verebilmek için birçoğunu Yeni Mahalle Devlet hastanesi Fizik Tedavi bölümüne sevk ettiklerini dile getirdi. 

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı hastane yönetimine teşekkür ettikten sonra Yeni Mahalle Devlet Hastanesine geçti. 

Burada hastane başhekim yardımcısı Dr. Fadime Yüksel tarafından karşılanan heyet, çoğunluğunun çocuk olduğu gözlenen hastaları odalarında tek tek ziyaret etti. 

Ziyaret esnasında heyete refakat eden Başhekim yardımcısı Dr. Fadime Yüksel, hastaların son durumları hakkında HÜDA PAR heyetine bilgiler aktardı. 

Özellikle yaralı çocuklarla yakından ilgilenen Genel Sekreter Yavuz, onlara hediye vermeyi de ihmal etmedi. 

Yavuz, yaralılara HÜDA PAR camiası adına "Geçmiş olsun" dileklerini iletti ve şöyle konuştu: Sizler İslam ümmetinin izzeti ve şerefisiniz. İnsanlık düşmanı Siyonist işgalcilere karşı en ön cephede hepimiz adına öncü birlikler olarak Aziz Kudüs için cihâd ediyorsunuz. 

Bu yüzden Müslümanlar olarak sizlere minnet borçluyuz. Yaralılarınız bizim yaralılarımız, kanınız bizim kanımız, şehidleriniz bizim şehidlerimiz ve yolunuz bizim yolumuzdur. 

Bizler HÜDA PAR olarak parti programımızda İsrail diye bir devleti tanımadığımızı ve siyonist işgalcileri terörist olarak değerlendirdiğimizi de özellikle bilmenizi isteriz. 

HÜDA PAR yönetimi ve temsil ettiğimiz camiamız adına Kuds-ü Şerif ve Mescid-i Aksa için her türlü bedeli ödemeye hazırız. Burası sizin evinizdir. Bizden ne tür talepleriniz olursa olsun, bunları yerine getirmeyi emir telakki ediyoruz."
Hasta ziyareti sonrası HÜDA PAR heyetine hastane başhekim yardımcısı Dr. Fadime Yüksel genel bir bilgilendirmede bulundu. 

Hastane yönetimi adına Dr. Fadime Yüksel`e yardımcı olmaları ve yakın ilgi göstermeleri münasebeti ile teşekkür eden Yavuz, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte hastaneden ayrıldı. (İLKHA)