GAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclis Salonu'nda yapılan Genel Kurula Gaziantep Valisi Erdal Ata Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çok sayıda Gaziantepli iş adamı katıldı.

Kent konseyinin önemine dikkat çeken Gaziantep Valisi Erdal Ata, “Beşikten mezara kadar, bizim tüm hayatımızda, belediyenin yaptığı tüm hizmetler bizi ilgilendiriyor. Belediyeler kendi görev alanları içinde ne kadar iyi hizmet edebilirse, yaşam standardı da o kadar yüksek olur. Yasayla kurulmuş olan Kent Konseyi bir danışma kuruludur. Kentin her kesiminin temsil edildiği bir danışma kuruludur.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Bütün şehirlerden farkımızı çok net bir şekilde görüyorum. Aslında bu kendiliğinden de olmuyor. Akşamdan, sabaha bu şehir oluşmuyor. Baktığınız zaman muhteşem bir medeniyet var. Bütün azınlıklarla komşuluk yapmış, kız almış, kız vermiş, alışveriş ve ticaret yapmış bir şehir var. Dolayısıyla bugün 5 organize sanayi bölgemiz var. Ticarette çok iyi bir konumdayız. Çok heyecan verici bir iş, çok önemli bir iş. İnsanların yaşamına çok hızlı dokunabiliyorsunuz. Sizlere ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Fıstık Araştırma'nın bulunduğu alana tabiat parkının yapılacağını belirten Şahin, “Bir ağacın, bir fıstığın zarar görmesi mümkün değildir. O ağaçlara, kesinlikle kimseyi dokundurtmam. Yalnızca tabiat parkına dönüştürüyoruz. İçindeki kalan lojmanları yıkıyoruz. Onlara 20 lojman kiraladık. Halkımızın rahat bir şekilde gelip yürüyeceği, ağaçların içerisinde çocukları ile birlikte olacağı tabiat ormanı, festival parkı yapacağız. şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)