MARDİN - Midyat Rabia Platformuna bağlı STK`lar, Yenimahalle Cumhuriyet Bulvarı Atatürk Anıtı Parkı`nda 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla Mısır halk direnişine destek vermek amacı ile bir araya gelip ortak basın açıklaması düzenledi.

Grup adına ortak basın açıklamasını Genç Memur Sen Midyat Temsilcisi Ahmet Aygün okudu.

Aygün açıklamasında, Rabia Gününün tüm insanların vicdanına seslenme günü olduğunu dile getirerek, “14 Ağustos 2013 tarihinde Rabiatul Adeviyye Meydanı`nda iradelerine ve geleceklerine sahip çıkmak için onurlu şekilde direnen Mısır halkının kadın ve çocuk demeden keskin nişancılar tarafından katledilmesi yüreklerimizde derin bir iz bırakmıştır.” dedi.

Aygün, "Rabiatul Adeviyye Meydanı`nda asker, insanların üzerine kurşunlar yağdırılırken, sahra hastanesi ateşe verilirken, insanlar diri diri yakılırken, orada ölen sadece Mısırlılar değil, insanlığın vicdanıydı. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. 14 Ağustos Dünya Rabia Günü bugün sadece Mısır’da değil Filistin Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Irak’ta Musul ve Kerkük’te, Suriye’de, Orta Afrika’da, Afganistan’da, Myanmar’da ve tüm dünyadaki mazlumların, ezilenlerin ve zulme uğrayanların günüdür.” ifadelerini kullandı.

İnsanlık vicdanı ve ümmet ayağa kalkmadan oturmayacaklarını belirten Aygün, "Zulme direneceğiz, zalimin karşısında diz çökmeyeceğiz. Buna kararlıyız, buna yeminliyiz, Bunda ciddi ve ısrarlıyız. Allah yardımcımız olsun ve ayağımızı sabit kılsın. Yaşasın adalet, yaşasın özgürlük, yaşasın kardeşlik.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına Din Bir-Sen, Diyanet-Sen, BASK, Eğitim Bir- Sen, İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, Umutla Yaşam Derneği, Azim Der, AK Parti Kadın Kolları, AK Parti Gençlik Kolları ve çok sayıda vakıf, sendika, dernek temsilcilikleri katıldı.

Yapılan basın açıklamasının ardından gurup alandan ayrıldı. (Adnan Oğuz - İLKHA)