BATMAN – Batman şehir merkezine sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kösetarla (Kıredıye) Köyünün 10 yıldır hasret kaldığı şebeke suyu sorunu ile ilgili görüşünü aldığımız İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A.Kadir Özer, kurum olarak köylülerin şebeke suyu sıkıntısının kendileri ile ilgili olamadığını söyledi.
Batman şehir merkezine sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kösetarla (Kıredıye) Köyü sakinleri, 10 yıldır şebeke suyuna hasret kaldıklarını dile getirmiş ve yetkililerin buna acilen bir çözüm bulmasını istemişti.
“Köylülerin hızlıca bu sorunu giderdik”
Kösetarla (Kıredıye) Köyünde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili İlke Haber Ajansı’na bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A.Kadir Özer, “Kösetarla merkeze 6-7 kilometre uzaklıkta olan bir köyümüzdür. Yıl içerisinde su ile ilgili tabi bazı sorunlar oldu. Ama biz İl Özel İdaresi olarak hızlıca bu sorunu giderdik. Örneğin, şebekelerinde problem vardı ve şebeke onarımına gittik. Depolarının temizliğini gerçekleştirdik. Dalgıçları arızalıydı, onları değiştirdik. Ayrıca kablolarında da bir arıza oluşmuştu ve kablolarını da değiştirme suretiyle zaman içerisinde olan problemlerini giderdik. Şuanda yeterli miktarda suları var, su problemleri yok.” dedi.
“Köylülerin mağdur olmaması için her türlü ihtiyaçlarını giderdik”
Köylülerin belediyeden su alma gibi bir taleplerinin olduğunu söyleyen Özer, “Ancak şöyle bir durum var; kendilerinin belediyeden su alma gibi bir talepleri var. Tabi sorunun o kısmı kurum olarak bizim ilgi alanımızda olmadığı için belediyenin onlara su verebilir mi, yoksa veremez mi, bilemiyoruz. O kısmı da belediyeyle görüşmeleri gerekiyor. Bu köyün sondajı var ve suyu mevcuttur. Konu ile ilgili köy muhtarı ile yaptığımız görüşmelerde kendi memnuniyetlerini dile getirdiler. Çünkü olası arızalarda normal şartlarda köy tüzel kişiliğince yapılması gereken bakım-onarım ve çalışmaları bile biz köylülerin mağdur olmaması ve suyun olmazsa olmaz ihtiyacından yola çıkarak hemen giderdik. Bu konuda muhtar teşekkürünü bile bize iletti.” diye konuştu.
“İçilemeyecek bir suyu halkımıza nasıl içireceğiz?”
Köy sakinlerinin İl Özel İdaresince açılan su kuyusunun sağlıklı olmadığını ve “İçilemez” raporunun olduğu iddiasını da değerlendiren Özer, şunları kaydetti: “Bu sular halk sağlığınca rutin olarak alınıp tahlilleri yapılıyor. Böyle bir “İçilemez” raporu çıkan, kapattığımız ve alternatif bulduğumuz bir sürü köy varken, burada da öyle bir durum olsa kesinlikle biz buna kayıtsız kalmayız. İçilemeyecek bir suyu halkımıza nasıl içireceğiz? Öyle bir durum yok.”
Köylerine şebeke suyunun getirilmesini isteyen ve içme suyu ihtiyaçlarını tankerlerle karşıladıklarını dile getiren Kösetarla köyü sakinlerinin, bu durumda su şebekesi sorununun hangi kuruma ait olduğu ve kimin çözeceği ise merak konusu oldu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)