BATMAN - Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, kendilerine üye olan bin 472 üye için Kuyubaşı Batman Sosyal Rehabilitasyon Merkezi arkasında yapımı devam eden TOKİ konutlarının kaba inşaatının yüzde 70 bittiğini söyleyerek, bu konutların Türkiye’de ilk defa Batman’da yapıldığını açıkladı.

Ekmen, TOKİ ihalesi ile yapımı devam eden 2+1 daireler için 62 bin TL, 3+1 daireler için ise 86 bin TL biçtikleri fiyat üzerinden konutların yapıldığını ifade etti. Konutların yanı sıra ayrıca 750 kişilik cami, ticaret merkezi ve 32 derslik bir İlköğretim Okulu da burada yapılıyor.

“İnşaatın yüzde 70 kabası bitmiş vaziyette”
Emeklilere yapılan bu konutun Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen Ekmen, “Bugüne kadar hiçbir yerde yapılmamıştır. Ben başta ve yönetimdeki arkadaşlarımızın girişimiyle bu TOKİ’nin çalışmalarına başladığımızda bir takım insanlar bu TOKİ olmaz diyorlardı. Şimdi gelsin görsünler ki ne halde, inşaat hangi durumdadır. Şuanda inşaatımızın yüzde 70 kabası bitmiş vaziyettedir. 40 blokun 30’a yakını bitmiş durumda. İç çalışmalar yapılıyor. İnce işler yapılıyor, bunlarda yüzde 50 bitmiş vaziyette. Bu bizim tahmin ettiğimiz tarihten daha evvel teslim edileceğini ve çokta güzel yapılıyor.” dedi.

“Batman için güzel bir ilçe oluyor”
40 blokun bin 472 daireden oluştuğunu, bunlardan 6 blokun 2+1, 34 blokun da 3+1 evler olduğunu açıklayan Ekmen, “Umduğumuzdan daha güzel, daha çabuk bitiyor ve güzel bir site oluşuyor. Güzel bir ilçe oluyor aslında, modern bir ilçe olacak bu Batman için. Batman’daki oturacak olan insanlar için, Batman’ın esnafı için. Az da olsa bir çalışma var. İşçisiyle, esnafıyla herkes bu konuda faydalanıyor. Bu iyi bir başlangıçtı. İnşallah umut ediyoruz ki bu biran evvel biter de arkadaşlarımız evlerine kavuşurlar. Biz bu taksitlerin ödenmesiyle ilgili de erteleme yapıyoruz. İkinci peşinatın ödenmesiyle ilgili çalışmalarımız var. Bizim amacımız bitmek üzere iken ikinci taksit ve peşinatların ödenmesi o tarihte olsun diye çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Emeklilerin dört gözle beklediği bir şey”
Emekli Mahmut Özcan ise, “Gerçekten büyük bir çalışma, büyük bir hizmet onların sayesinde ev sahibi olacağız. Bütün emeklilerin dört gözle beklediği bir şey. Türkiye genelinde böyle bir şeyin olduğunu biz tahmin etmiyoruz. İlk ve tek Batman’da oluyor. Biz emekliler olarak bu çalışmadan çok memnunuz. İnşallah devamı da gelecek.” dedi.

Emeklilerden Seyfettin Ülgey de, bunun Türkiye’de ilk defa yapıldığına dikkat çekerek, “İlk defa derneğimize nasip oldu. Şuanda bin 472 artı 40 tane kapıcı dairesi ile beraber bin 515 dairemiz var. Yerimiz çok güzel, yüksek havadar. Batman’ın en gözde yeri, zemini sağlam, havası temiz ve Allah’ın izni ile Batman’ın en güzide merkezi olacak. Biz burada yepyeni bir yerleşim yeri kuruyoruz.” diye konuştu.

İnşaatın yaklaşık 2 ay içerisinde blok blok teslim edileceği öğrenildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)