BATMAN - Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin acil servisi dar ve yetersiz kaldığı için yeni binada yeni bir acil servisi açılıyor.

Hastanelerinde yeni açacakları servis ile ilgili bilgi veren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi M.Halit Demir, mevcut acil servislerinin dar ve yetersiz kaldığı için yeni bir acil servisi açtıklarını söyledi.

Yeni açacakları acil servisinde merkezi oksijen sisteminin de olacağını belirten Demir, her hasta yatağının başında merkezi oksijenin olacağını ifade etti. Daha önceki acil yatak sayısının 15 iken yeni yapılacak acil servisinde yatak sayısının 24 tane olacağını dile getiren Demir, serviste bir de acil durumlar için canlandırma odasının da olacağını vurguladı.

Yeni yapılacak acil servisinde 24 saat bir uzman doktorun hizmet vereceğini sözlerine ekleyen Demir, “Hastalar artık daha rahat edecek. Hastalar daha geniş ve ferah ortamda hizmet görecek. Yeni yapılacak acil servisi tan donanımlı olup, personel takviyesi de yapılacak. Eski acil servisimiz artık günümüz şartların ihtiyacı karşılamıyordu. Bizde bu yüzden halkı düşünerek yeni ek binada acil servisi açıyoruz. Bu sayede diğer servislerde yatak sayısı da artacak.” dedi.

Demir, yapılan yeni acil servisin en geç iki hafta içerisinde faaliyete geçeceğini kaydetti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)