Danimarka son zamanlarda gıda hijyensizliğinden dolayı meydana gelen bakteri salgınıyla mücadele etmeye çalışıyor. Ülkede gıda temizliğine dikkat edilmediği için patlak veren bakteri salgını sonucunda geçtiğimiz eylül ayından bu yana 12 kişi hayatını kaybetti.

Ülkedeki yetkililer, hijyensiz gıda üretimi yapan firmayı bulduklarını açıkladılar. Firmanın Danimarka`nın başkenti Kopenhag`a yakın bir olan Hedehusene bölgesindeki bir fabrikada üretim yaptığı bildirildi ve fabrikanın üretiminin durdurulduğu kaydedildi.

Danimarka Ulusal Sağlık ajansı yetkililerinden Steen Ethelberg salgınla ilgili yaptığı açıklamada, bu bakteri salgınının hizyensiz gıdalardan kaynaklandığını, yaşlı veya diğer hastalıklardan dolayı bünyesi zayıf düşenleri etkilediğini kaydetti.

Bakterinin bulaştığı diğer hastalardan sekizinin uygulanan tedavi sonucu iyileştikeri kayededilirken diğer vakaların da araştırıldığı belirtildi.

Hijyensiz gıdadan kaynaklanan bakteri hastalığı sonucu gerçekleşen ilk ölüm vakası geçtiğimiz yıl 13 Eylül günü kaydedilmişti. Son ölümlü vaka ise 9 Ağustos günü kayıtlara geçti. Bahsedilen bakteri hastalığının son üç ayda sık görülmeye başladığı belirtiliyor.

Danimarka Ulusal Sağlık ajansı yetkilisi Steen Ethelberg, salgının ciddi olduğunu ancak şu an için kontrol altına alındığını ve salgın kaynağı olan gıda üreticisi firmanın tespit edilerek üretimin durdurulduğunu ifade etti.