HABER MRK - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu tarafından yapılan köşk seçimleri açıklamasında Memur-Sen olarak beklenilen talepler sıralandı.
Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı sıfatıyla yaptığı ilk balkon konuşmasındaki dili önemsediklerini belirten Gündoğdu, “77 milyonu kucaklayan bu dil ve üslubun, hayatın her noktasına, devletin bütün iş ve işlemlerine ve siyaset kurumunun bütün aktörlerinde hakim olmasını diliyoruz.” dedi.
“Yeni Anayasa hazırlanmalı”
Yeni anayasanın hazırlanması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, “Yeni Anayasa’yı, Yeni Türkiye hedefinin ön şartı, büyük Türkiye iddiasının ruhsatı olarak kabul ediyoruz. Türkiye’nin en çılgın projesi olarak gördüğümüz, demokratik, özgürlükçü ve sivil Yeni Anayasa hazırlanmalı ve en kısa sürede milletin onayına sunulmalıdır.” ifadelerine yer verdi.
“Çözüm süreci devam ettirilmeli”
Çözüm sürecinin devam ettirilmesini isteyen Gündoğdu, “Demokratikleşme ve Çözüm Süreçleri; Anadolu’yu kan ve gözyaşına mahkûm etmeye çalışan, 40 yıldır Türkiye’nin elini kolunu bağlayan terör sorununu bitirmek üzeredir. Bu kapsamda, Demokratikleşme ve Çözüm Süreçlerinin, terörün milletimize ve ülkemize bir daha musallat olamayacak şekilde devam ettirilmesini, terörün bataklığının tamamen kurutulmasını istiyoruz.” dedi.
“Üniversiteler yeniden yapılandırılmalı”
Yasakçı, bilim üretmeyen üniversite anlayışının miadını tamamladığını belirten Gündoğdu, “Özgürlükçü kadroların kısmen de olsa görev almasıyla birlikte üniversitelerde olumlu gelişmelerin yaşandığına hep birlikte tanık olduk. Özgürlükçü bakış kişisellikten öte bir sisteme dönüştürüldüğünde üniversitelerde halen devam eden kalite sorunu da ortadan kalkacaktır. Özellikle, üniversitelerimizin AR-GE bakımından dünya standartlarının gerisinde kalma durumuna son vermeliyiz. Yeni Türkiye yolculuğunun, bilimsel akıl, yenilikçi vizyon ve medeniyet değerlerini kuşanarak gerçekleşmesi ve hedefine ulaşması için, üniversitelerin yeniden yapılandırılmasına dönük bir sistem değişikliğine gidilmelidir. Kaliteli bir sistem ve medeniyet tasavvuruna sahip akademik topluluk hedefiyle, üniversitelerimiz Yeni Türkiye yolculuğuna refakat eden donanımlı insanların yönettiği demokratik kurumlar haline getirilmelidir.” ifadelerini kullandı.
“Eğitim sistemine özel paragraf açılmalı”
Eğitim sistemi üzerine yeni çalışmaların gerekliliğine dikkat çeken Gündoğdu açıklamasını şöyle devam ettirdi; “Yeni dönemde, eğitim sistemine ve kültür hayatımıza dönük özel bir paragraf açılmalı, değerler eğitimini ve kadim medeniyetimizin bakiyesi kültürel değerlerimizin inşa ve ihyasını esas alan toplumsal projeler hayata geçirilmelidir.
Eğitim ve kültüre dönük projeler, çalışmalar ve kurumlar; çocuklarımızı ve gençlerimizi merkez özne kabul etmelidir. Gençlerimizin, kültürünü, tarihini, medeniyetini, kültür haznemizi keşfetmesi ve bunlar ışığında kişiliğini ve kimliğini inşa etmesi için imkân ve fırsatlar artırılmalı, mevcut bütün engeller kaldırılmalıdır. Gençler, emanetin kendisine teslimini bekleyen “çıraklar, yedekler” olarak değil geçmişi birlikte değerlendireceğimiz, bugünü birlikte yaşadığımız ve yarını da birlikte inşa edeceğimiz “vizyoner asil yürekler” olarak görülmelidir.”
“Darbe ve darbe girişimlerinin tahribatları silinmelidir”
Darbeleri ve darbe girişimlerinin verdiği tahribatların giderilmesini isteyen Gündoğdu, “27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan, 17 Aralık ve 25 Aralık darbelerinin ve darbe girişimlerinin millete, devlete ve demokrasimize verdiği tahribat tamamen giderilmelidir. Bu kapsamda, kayıt dışı siyaset ve darbe heveslilerine karşı uyanık olunmalı, bu tür anti demokratik yapılarla mücadele kararlılıkla sürdürülmelidir. Bürokratik oligarşinin tüm izleri kurumlardan silinmelidir.” dedi.
"İşsizlik konusuna odaklanılmalıdır"
İşsizlik konusuna odaklanılmasına vurgu yapan Gündoğdu, “Türkiye’nin sıcak siyasi gündemi nedeniyle yeterince üzerinde durulmayan işsizlik, gelir dağılımı adaletsizliği, yoksulluk konularına odaklanılmalıdır. Yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele konusundaki kararlılık, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eşgüdüm içinde sürdürülmelidir.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)