MARDİN - 13 Mart Mahallesinde bulunan gazetenin haber merkezinde verilen mini kokteyle iş, siyaset, STK ve eğitim dünyasının tanınmış isimleri ve saygın simaları katıldı.

Kuruluş yıldönümü anısına ve üzerinde “Hep birlikte daha nice güzel haberlere…” yazılı yaş pastanın da kesildiği kokteyl, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkubey ve aynı zamanda gazetenin yazarlarından olan Abdurrahim Akdağ, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve gazete yönetici, yazar, çizer ve çalışanları ile siyaset, sanat, iş ve spor dünyasından çok sayıda davetlinin katılımı ile samimi bir ortamda geçti.

Yas pastayı Vali Taşkesen, milletvekilleri Akdağ ve Şahkulubey, Başsavcı Özel, Belediye Başkanı Irmak ve Mardin Life adına ise gazete yazarlarından Ekrem Arslan birlikte kesti.

Gazete yönetimini kutlamaya gelenler arasında uzun boyuyla Dünya Guinness Rekorlar Kitabına giren Sultan Kösen de vardı. Gazete yönetiminden gazetenin köyüne kadar gelmesini isteyen Kösen, Gazete yönetimine kendisine yönelik yapılan haberlerden dolayı teşekkür etti.

Programa katılan davetlilerden bazıları gazete hakkındaki düşüncelerini şu şekilde ifade ettiler:

Vali Mustafa Taşkesen: Gazetenin 3. Yılında nice başarılı hayırlı hizmetler diliyorum. Hayırlı hizmetler dilemişken bunu da burada nasıl olduğunu da biraz paylaşayım. Biliyorsunuz medya genel anlamda ulusal ve yerel medya olarak güçlerini halktan alırlar. Bu gücü fazlalaştırmak da bunu artırmakta onlara doğru doğru haber vermekten ve faydalı bilgi vermekten geçtiğini hepimiz bugün itibarı ile bir kez da daha biliyoruz. Bir gazetede ne kadar doğru ve faydalı bilgiye yer varsa o da o kadar gücüne güç katmış olacak. Ama aksi takdirde kendine tabiri caizse ayaklarına sıkmış olacak. Yani fazla uzun ömürlü olmayacaktır. Arkadaşlarımız tabii bütün yerel medyaların ortak bir sorununu dile getirdiler. O da yerel haberlerin azlığı ile ilgili bir şikayet var. Ve bunu diğer çalıştığım vilayetlerde de müşahede ettim. Hakketen ufuk açıcı haberler yerine öyle çok alakasız çok ilgisiz başka yerlerden haberler vermesini ben de tasvip etmiyorum. Basın 4. Bir kuvvet ama altını çizerek söylüyorum, bu kuvvetin oluşması kim halka daha doğru haber yapmasından, kim daha tarafsız haber üretmesinden, kimin daha objektif olmasından geçiyor diyorum. Bu anlamda Mardin Life’in bütün medya olarak internette basımdaki yerinin kalıcı olmasını temenni ediyorum.

Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey:  Mardin Life’i bizim memleketten uzak kaldığımız zamanlarda memleketimizde ne oluyor diye taradığımızda en iyi yardımcımız oldu. Allah onlardan razı olsun. Ama bugün kü tablo da kucaklayıcılık ve tarafsızlık ilkesini önemsiyorum. Mardin’in olmazsa olmazı renkleri, siyasi rakipleri hepsi bir aradalar.

Milletvekili Abdurrahim Akdağ: Basın derken medya derken yazarlık derken neyi anlıyoruz. Ben zihin açıklığını düşünce dünyasını gönül dünyasını anlıyorum. Duygularını kendilerine bırakmayıp bizimle paylaşmayı toplumun karanlıkta kalan noktalarına projeksiyon tutmalarını anlıyorum. Her taraf aydınlık olsun karanlık bir taraf kalmasın onu anlıyorum.

Başsavcı Mehmet Özel: Mardin Life başta olmak üzere bütün yerel basının kamuoyunu doğru bilgilendirmesi konusunda üzerine düşen gerekli hassasiyeti gösterdiği zaman özelikle Mardin için barışın ve huzurun daha da hakim olacağı düşüncesiyle bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş: Mardin Life internet gazetesi, dergisi ve gazetesinin kuruluş yıldönümünü ben de kutluyorum. Tabi bizler de yerel basınla doğrudan ilgiliyiz. Tarafsızlığını, objektifliğini, çalışanlarının sıcakkanlılığı, her şeyden önce Mardin Life Gazetesinin bence en önemli özelliği gazetesinin dışında kendileri halkla iç içeler bizlerle iç içeler. Gazeteleri kadar kendilerini de tanıyorsunuz.

Belediye Başkanı Emin Irmak: Biz Mardin Life’in tarafsız ve doğru haber yapacağına inandığımız için buradayız. Bugüne kadar yaptıkları haberlerle Mardin’in tanıtımına ciddi anlamda katkı sağladılar. Basın mensuplarının bölgede yaşayan olaylara da yer vermelerini istiyoruz.

Öncü bir mektep

Mardin STK Platformu Başkanı & Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın: Mardin Life’in üçüncü yılındayız Mardin Life hem sanal alemde hem basılı medyada Mardin’in gündemini nabzını çok iyi tutan bir performans sergiliyor. Nerdeyse eli kalem tutan bu camiayı, onlarca insanı yazarlığa köşe yazarlığa alıştırdı. Kapılarını onlara açtı bu anlamda bir öncü bir mektep oldu.

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan: Gerçekten Mardin Life’in gerek internet ve gerekse de basılı gazetesinin Mardin’e sayısı anlamda katkısı olmuştur. Basın yayın alanında bugüne kadar hep en güzel hizmetlere imza attılar.

Kızıltepe STK Platformu Başkanı Şerif Öter: Mardin Life’i tek cümleyle anlatma istiyorum. Mardin Life gerçekten Mardin’de basın alanında bir çığır açmıştır. Başarısının devamını diliyorum Basın her zaman toplumumuzun gözü ve kulağı olmuştur. STK platformu olarak her zaman destekçiniziz.

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar: Ben Mardin Life’in yazarı değilim ancak Mardin’de gazetecilik anlamında çok ii takip ettiğim bir gazete ve site. İnternet haberciliği anlamında Mardin’de ilk defa Mardin Life bunu başarmıştır. Kendilerini her zaman takdir etmişimdir. Mardin’e tanıtım anlamında büyük hizmetleri oldu. 2 yıl içinde bu kadar geniş kapsamlı bir kitleye hitap etmeyi başarabilmiş olmalarını takdir ediyorum. Çünkü bu kadar kısa bir sürede elde edilen bu başarı her baba yiğidin harcı değildir.

Renkli kimlik, zengin kadro

Kırıklar Kilisesi Başpapazı Gabriyel Akyüz: Benim de yazılarımı yayınladığım Mardin Life’in bu kadar farklı kesimden zengin kadrosunu tebrik etmemek elde değil. Sizleri kutluyorum. Mardin renkli kimliği Mardin Life’da da kendisini gösteriyor. Kentin tanıtımına çok güzel katkıları olduğuna şahit oldum.

Araştırmacı Şerefxan Ciziri: Gazetede Kürtçe yazdığım için burda da Kürtçe konuşmayı tercih edeceğim. Yaptığınız hizmetlerin yanında Mardin’de yayın yapan yerel gazeteciliğin sorunları olduğunun farkındayım. Bu sorunları aşarak inanıyorum ki daha da ileriye götürebilirsiniz.

Mardin Life ulusaldan daha çok etkili

İlahiyatçı Burhan Hedbi: Ben Mardin Life’da yazı yazmaya başladığımda aslında daha önce ulusal bir gazetede yazı yazıyordum. Ama bölgede Mardin Life’la tanınmaya başlandım. Mardin Life’in bölgede ulusal gazeteden daha fazla okunduğunu yaşayarak gördüm.

Akademisyen Doç. Dr. Faruk Ertaş: Mardinli olmama rağmen hep Mardin dışında yaşadım. İlk defa Mardin’i mecburi hizmetimi yaparak yavaş yavaş tanımaya başladım. Ama gerçekten Mardin’in dokusunu Mardin’in insanlarını, Mardin’in sosyal ilişkilerini Mardin Life sayesinde tanıdım. Bunun için Mardin Life ailesine çok teşekkür ederim. Daha nice başarılar dilerim.

Yatırım İzleme Ofisi Müdürü Hidayet Oğuz: Mardin Life Ailesi gerçekten yerel basında önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Gerek yerel çalışmalar gerek Mardin’in tanıtımında Mardin’in siyasetini belirlemede aktif olarak görev alan bir yayın kuruluşudur. Bundan sonraki yaşamlarında da başarılar diliyorum. Hayırlı olsun.

Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu: Gazeteler genellikle olayın olumsuz yönünü görürler. Ama ben Mardin’de basının özellikle Mardin Life’in hep güzel tarafını yapılan hizmetleri gördüklerini müşahade ettik. Bunun için de Mardin Life çok teşekkür ediyorum. Eğitim alanında yaptığımız çalışmalarda hep bizlere destek olmuşlardır.

Valilik Basın Halkla İlişkiler Hüseyin Kurtay: Mardin Life Ailesini kuruluş yıl dönümünden dolayı bir kez daha tebrik ediyorum. Gerçekten kamuoyunun bilinçlendirilmesinde ve doğru bir şekilde yansıtılmasında geniş bir yazar kadrosuna sahip olan Mardin Life ailesi bugüne kadar görevini laiki ile yerine getiriyor. Başarılarının devamını diliyorum.

Mardin’in konuşan sesi

Eğitimci Eyüp Değer: Mardin’de yayın yaptığı günden beri gerek dergi ve internet sitesi gerekse de gazete Mardin’İn tek kelime konuşan sesi vicdanı oldu. Gerçekten her kesimin sesi oldu. Herkesin haberini yapmaya çalıştı.

      

Programa katılan davetlileri karşılayarak bire bir ilgilenen gazetenin imtiyaz sahibi Beşir Güneş, yazı işleri Müdürü Kadir Üründü ve Yayın yönetmeni Nezir Güneş, davetlilere bire bir teşekkür etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)