MERSİN - Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İmar İnşaat A.Ş, sözleşmede yer alan hüküm gereği söz konusu firmanın İmar İnşaat A.Ş.’ye ödemesi gereken kira bedelini aksattığı ve Temmuz ayı sonu itibarı ile 1 milyon 382 bin lira borcu olduğu gerekçesiyle sözleşmeyi tek taraflı feshetmiş ve Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşları anons ve ilanlarla uyararak parkomat parasının verilmemesi yönünde uyarılarda bulunmuştu.

Yaşananlar üzerine parkomat çalışanları can güvenliklerinin olmadığı gerekçesi ile bu sabah işe gitmediler.

Fesh edilen sözleşmeye tepki göstermek amacı ile Hastane Caddesi üzerinde bir araya gelen parkomat işçisi yaklaşık 110 kişi, buradan düdük çalarak alkışlar eşliğinde Akdeniz Belediyesi önüne kadar yürüdü.  Yürüyüş boyunca ellerinde ekmek taşıyan işçiler, sık sık “Ekmek Burada Kocamaz Nerede” sloganı attılar.

Akdeniz Belediyesi önüne gelen çalışanlar, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş ile görüşüp kendilerine yardımcı olunmasını istediler.

Yapılan görüşmeden sonra açıklamada bulunan çalışanlar, “Bugün can güvenliğimiz olmadığı gerekçesiyle iş başı yapmadık. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Hırsız, dolandırıcı vurguncu değiliz emekçiyiz. 110 Parkomat işçisi var. Büyükşehir belediyesi bizi vatandaşla karşı karşıya getiriyor. Son 10 gündür çok kötü günler geçiriyoruz. Büyükşehir belediyesi vatandaşa diyor para ödemeyin bu bizi çok zor durumda bıraktı. Vatandaşla karşı karşıya geldik. Evimizde çoluğumuz çocuğumuz var. Hepimizin borçları var. Bu yapılan haksızlıktır. Sözleşmenin tekrar yapılmasını istiyoruz. İşsiz kalmak istemiyoruz" dediler.

Öte yandan Parkomat çalışanlarının eylemlerine devam edecekleri öğrenildi.  (Osman Öksüz-İLKHA)