ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde SSPE hastalığı nedeni ile yaşanan mağduriyetler devam ediyor. Birçok SSPE hastası vefat ederken kalanlar da ölümü bekliyor. Hastalar adım adım ölüme giderken aileler de onlarla beraber her an ölümü yaşıyor. Her birisinin ayrı bir hikâyesi var ve her birisinin yaşadığı dram yürek yakıyor.

Viranşehir’de yaşayan Salih Yıldız da evlat acısı ile yaşayan bir baba. Oğlu Mehmet Yıldız SSPE hastası ve tedavi edilmediğinden adım adım ölüme yaklaşıyor. Baba Salih Yıldız, “Oğluma yapılan bayat aşı nedeni ile oğlum SSPE hastalığına yakalandı. Oğlum günden güne erirken bizler de onunla birlikte her gün ölümü yaşıyoruz. Ellerimiz bağlı ve hiçbir şey yapamıyoruz. Hayatımız alt üst oldu. Hangi kapıyı çaldıysak yüzümüze kapandı.

Geçenlerde İstanbul SSPE Dernek Başkanı beni aradı. Ve SSPE hastalığını iyileştiren bir ilacın üretildiğinin müjdesini verdi. Fakat bu ilaç çok pahalı ilacın değeri eski parayla 4 trilyon civarıdır. Söz konusu ilacı Bağ-Kur, SSK vb kurumlar karşılamıyor. Bizim de bu ilacı almamız imkânsız." dedi.

Yıldız, Sağlık Bakanlığı ve Meclis nezdinde girişimlerde bulunduklarını fakat girişimlerinin neticesiz kaldığını kimsenin kendileriyle görüşmek istemediğini söyledi.

Yetkililere çağrıda bulunan Yıldız, "Bizler de bu ülkenin vatandaşlarıyız. Bizim yaşadığımız maddi ve manevi mağduriyetin haddi hesabı yok. Lütfen yetkililer bu işe el atsın. Söz konusu ilaç ücretsiz olarak hastalarımıza tedarik edilsin. Çünkü hiçbir aile 4 trilyonluk ilacı alacak durumda değil. İnsan hayatına gerekli değer verilsin." ifadelerini kullandı.

Yıldız`ın komşuları ailenin maddi durumunun daha önce iyi olduğunu ancak hastalık nedeni ile şuanda büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

Yıldız ailesi, Yolbilen köyünde harabe bir evde yaşam mücadelesi veriyor.  (Sabri Acet - İLKHA)