BATMAN – Yıllardan beri mağaralarda hayatlarını sürdüren Batman merkeze bağlı Çay Üstü (Beda) köyü sakinleri, Cumhurbaşkanını seçmek için okul olmayınca camide sandık başına gitti.

Yüzyıllardan beridir dedelerinin yaşadığı mağaralarda yaşamlarını sürdüren 20 haneden oluşan ve toplamda 172 seçmeni olan Çay Üstü köyü sakinleri, sabahın erken saatlerinden itibaren Cumhurbaşkanını seçmek için okul olmayınca camide sandık başına gitmek zorunda kaldı.

“Seçilecek Cumhurbaşkanından dileğimiz barış sürecini sürdürmesidir”
İlk kez Cumhurbaşkanını halkın seçmesinden dolayı sevincini dile getiren köy muhtarı Mesut Ekinci, “Köyümüz 20 haneden oluşmaktadır. 7 asırdır buradayız ve mağaralarda yaşıyoruz. Köyümüzün okulu olmadığı için bizler camide oyumuzu kullanıyoruz. İlk kez Cumhurbaşkanı halk tarafından seçiliyor ve bu gayet iyidir. Bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Seçilecek Cumhurbaşkanından dileğimiz, barış ve çözüm sürecinin devam ettirmesini istiyoruz. Ülkemiz için kim hayırlı ise Allah onu Cumhurbaşkanı yapsın.” dedi.

“Kim Cumhurbaşkanı seçilecekse bu halka sahip çıkması gerekir”
Oy kullanan Fatma Ekinci ise “Bizler mağaralarda yaşıyoruz. Bizim yolumuz yok, sağlık ocağımız yok, köyümüz bozuktur. Kim Cumhurbaşkanı seçilecekse bu halka sahip çıkması gerekir. Asla nankör olmaması lazım. Elinden ne geliyorsa bu halka yapması gerekir. Bizlerden başka artık kimler mağaralarda yaşıyor? Barış ve kardeşliğin devam etmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanından isteğimiz dökülen bu kan son bulsun. Barış ve kardeşliğin hakim olması için gelip Cumhurbaşkanını seçtik.” ifadelerini kullandı.

“Halkın huzuru için Cumhurbaşkanının görevi ne ise onu yapsın”
Halk için Cumhurbaşkanının görevi ne ise onu kullanmasını isteyen Mahmut Ekinci ise, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımızı seçmek için bugün oyumuzu kullandık. Seçilecek Cumhurbaşkanı barış ve kardeşliği hakim kılmasını istiyoruz.”(M.Fatih Akgül-İLKHA)