KAHİRE - Hamas, cumartesi gününün Yahudiler için dini tatil olduğunu gerekçe göstererek müzakerelere katılmayan israil`in Gazze`ye yönelik saldırılarını sürdürmesine tepki gösterdi.

Siyonist israil ile Filistinli gruplar arasında Mısır`da yürütülen ateşkes müzakerlerinde yer alan Filistin heyetinde bulunan Hamas yöneticilerinden İzzet Reşak, Twitter`dan yaptığı açıklamada, "israil, cumartesi gününün Yahudiler için dini tatil olduğunu gerekçe göstererek müzakerelere katılmayı reddediyor ama bir taraftan Gazze`yi bombalıyor. Bu, tam anlamıyla maskaralık" ifadelerini kullandı.

Siyonist işgal ordusu, gece yarısından sonra Gazze`deki 33 hedefe saldırı düzenlediğini açıklamış, sabah saatlerinde bombalanan En-Nuseyrat Mülteci Kampı`ndaki İzzeddin el-Kassam Camisi`nin enkazından da 3 Filistinlinin cesedi çıkarılmıştı.

Kahire`de bir haftadan bu yana kalıcı ateşkesin sağlanması için Filistinli gruplar ile israil arasında süren dolaylı müzakerelere, cumartesi gününün Yahudiler için "dini tatil" olduğu gerekçesiyle akşama kadar ara verildiği açıklanmıştı