ADANA- Adana’da bir çok STK’nın destek verdiği Ümmet Yürüyüşü isimli etkinliğe çok sayıda duyarlı vatandaş katıldı.

5 Ocak Meydanı’nda toplanan kalabalık, kortej eşliğinde ve sloganlar atarak Çakmak Caddesi, Atatürk Caddesi gibi şehrin en kalabalık yerlerinden yürüdü.

Yürüyüş esnasında çevredeki vatandaşlarında alkış ve kornalarla desteklerini alan kalabalığa İnönü Parkı’nda Filistin eylemi yapan bayanlarında katılımının ardından İstasyon Meydanı’na gelindi.

İstasyon Meydanına gelen protestocular, burada bir miting tertipledi.

Mitingde konuşan Abdulaziz Kıranşal, Filistin için neredeyse her programa aynı kişilerin ve konuşmacıların katıldığını belirterek, “Aynı şeyleri söylemekten bıktık. Devlet olarak, hükümet olarak harekete geçilmeli, kınama ile yetinilmemeli ve artık katil israil’e karşı yaptırımda bulunulmalı.” Dedi.

Kıranşal daha sonra, “Bizim evlerimize çocuklarımıza, kadınlarımıza, kızlarımıza saldırılar yapılsa, bizler sadece balkonlardan kınamayla yetinir miyiz? Elbette ki yetinmeyiz. O halde Gazze’deki kardeşlerimiz içinde hakkı söyleyerek yaptırım istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Gazze’ye silah yardımı yapılsın”

Abdulaziz Kıranşal’ın ardından söz alan Mahmut Eraslan Siyonist israil’in sadece  güçten anladığını dile getirdi.

İran’ın Gazze hakkındaki yaptığı açıklamaya destek veren Eraslan,” İran doğru olanı yaptı ve Gazze’ye ilaç değil silah gönderilmeli açıklamasını beyan etti. Oraya silah yardımı yapılsın ki adalet sağlansın. israil’in orantısız güç kullandığını söylüyorlar. Biz de diyoruz ki güçler orantılansın. Bu orantılamak içinde Hamas’a silah yardımında bulunulsun.” şeklinde konuştu.

Adaletin sağlanması gerektiğini vurgulayan Eraslan daha sonra, “Bin tane Gazze’li bebeğin, bir tane İtrail! Askeri etmediği bir dünyada adaletten söz etmek mümkün değildir.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Sık sık sloganların atıldığı miting, cemaat halinde kılınan akşam namazının ardından son buldu.(Yunus Emre-İLKHA)