BİNGÖL - Bingöl’de aralarında İHH, Mustazaflar Cemiyeti, Memur-Sen gibi STK’lar ile Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üye ve gönüllülerinin desteğiyle oluşturulan Gazze’ye destek konvoyu şehir turu attı.

‘DSİ’ arkası Sevgi Evleri yanındaki anayolda başlayan yüzlerce araçtan oluşan konvoy; Bingöl Düzağaç bölgesinden hareket ederek,  Uydukent mahallesine uğradı. Daha sonra Bingöl Üniversitesi önünden Bahçelievler Mahallesine geçildi. Bahçelievler mahallesinden devam eden konvoy, Merkez Dörtyol saat kulesi son buldu.

Konu hakkında bilgi veren İHH Bingöl il temsilcisi Muhittin Gilli, “Yapacağımız araç konvoyu Türkiye genelinde yapılan bir etkinliktir. Cuma namazından sonra da Gıyabi cenaze namazı kılınacaktır. Yaptığımız ve yapacağımız tüm programlar, Gazze’yle dayanışmayı göstermek ve onların yanında olduğumuzu belirtmek içindir. Yapılan katliamları ve zulümleri insanlarımıza hatırlatmak içindir.” dedi.

“Zalime karşı Mazlumun yanında olmamız gerekiyor”

Gazze’de yapılan saldırılarla ilgili konuşan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, Ramazan demeden Bayram demeden Filistin ve Gazze’de bir katliam yapıldığını söyledi.

Zalime karşı Mazlumun yanında olmak adına bir araya geldiklerini belirten Çelik, “Gazze’ye destek için yapılacak araç konvoyunu önemsiyoruz. Müslümanlar olmamız hasebiyle duyarlı olmamız lazım. Nerde bir Müslüman sıkıntıdaysa diğer bölgelerdeki Müslümanlar da onların sıkıntılarına ortak olması gerekiyor. Gazze’de şehit edilen kardeşlerimiz var, onların yetimleri var, bu yetimler ümmetin emanetidir. Bu manada onlara sahip çıkacağız. Harabeye dönen Gazze’de yıkılan camiler, ilim yuvaları, okullar ve hastaneler bunların yapılması için ve eskisinden daha iyi yapılması için gereken hassasiyeti göstermemiz lazım. Bugün o kardeşlerimiz sıkıntı yaşıyorlar, yarın da bizim başımıza gelebilir. Sorumluluğumuz içerisinde hareket etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Çelik, “Gazze’yle beraber, Suriye’de, Mısır’da, Arakan’da ve Çin zulmü altında inim inim inleyen kardeşlerimiz var. Hunharca katledilen insanlar var. Dualarımızda bu kardeşlerimize destek verdiğimiz gibi mutlaka maddi anlamda da gereken hassasiyeti gösterelim” dedi.

“Bingöl toplumu Gazze halkı ile dayanışma içerisindedir”

Gazze’deki Müslümanlar için somut adımlar atılması gerektiğini ifade eden Sosyolog Vahit Eser, “Bir İslam ümmeti bireyi olarak, bizim de bu sorumluluğu yerine getirmemiz lazım. Bingöl toplumu, öteden beri Gazze halkı ile dayanışma içerisindedir. Hep Gazze halkının yanında olmuştur. Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı şerifi savunmuştur. Bu niyetle buradayız.” dedi.

“Gazze de insanlık yok ediliyor”

Gazze’de insanlığın yok edildiğine dikkat çeken İş adamı Bayram Girişen ise, “İnsanlık yok ediliyor. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar katlediyor. Orda bulunan her şey imha ediliyor. Orta doğuda beslenen canavar ve Amerika’nın gayrı meşru çocuğu israil, Arap devletlerinin yer altı kaynaklarıyla, paralarıyla beslenen bir canavardır. Bu canavar Müslüman Filistinli kardeşlerimizi şehit ediyor.” şeklinde konuştu.

“Gazze İslam ümmeti için kendini feda etti”

Etkinlikte konuşan Rehber Tv Programcılarından Cihan Bozaba da, “Gazze ve Filistin için ne yaparsak azdır. Çünkü Gazze bizler için, İslam ümmeti için kendini feda etti. Şuan itibarıyla 2 bine yakın şehit ve 10 bin civarında yaralı var. Gazze Hüseyinvari bir mücadele ortaya koydu ve Hüseyince şehit oldu. Biz Müslümanlara düşen görev, bu aşamada en az Filistinliler gibi Gazzeliler gibi Hüseyin olamadıksa da en azından Zeynep olup Gazzelilerin ümmet adına yaptığı mücadelenin bir nevi Zeyneb’i fonksiyonunu yerine getirmek. Gazze’ye ses vermek. Gazze’li Müslümanların mücadelesini her platformda desteklemek, haykırmak ve ortaya koymaktır.” dedi.

“Müslümanların tekrardan Gazze’yi imar ve ihya etmesi gerekiyor”

israil’in büyük bir kıyım yaptığını söyleyen Bozaba, “Ateşkes süresince gördüğümüz gibi Gazze tamamen harabeye dönmüş durumda. İslam ümmetinin ve Müslümanların tekrardan Gazze’yi imar ve ihya etmesi gerekiyor. Bunlar nasıl olur? İşte bu şekil eylemlerle, böylesi programlarla ve tabiî ki maddi olanaklarımızı ve desteklerimizi seferber etmekle yeniden ihya etmek mecburiyetindeyiz. Bu da tüm Müslümanların görevidir.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)