BATMAN – Batman’ın köylerinde ve fabrikalarında incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündem ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, Suriye’de yaklaşık 7 milyon kişinin yerinden yurdundan koptuğunu söyledi.

Batman´da incelemelerini sürdüren Bakan Şimşek, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan fabrikaları gezdi. Şimşek, daha sonra aile destek merkezini ve merkeze bağlı Erköklü, Recepler, Karayün köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada vatandaşlarla bir araya gelen Şimşek, vatandaşların sorunlarını dinleyip, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bilgi verdi ve vatandaştan destek istedi. Burada çocuklarla da yakından ilgilenen Şimşek, çocukları unutmayarak onlara oyuncak verdi.

Şimşek, Recepler Köyünde yaptığı açıklamada bu bölgedeki kavgaların hepsinin ya mezhep kavgası ya da etnik eksen üzerindeki kavgalar olduğunu söyledi. Şimşek, “Suriye’de durum ortadadır. 7 milyon kişi şu anda yerinden yurdundan kopmuş. Bunun 1-2 milyonu Türkiye’dedir ve şehirler yerle bir oldu.” Dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)