DİYARBAKIR – Çocukları PKK tarafından dağa götürüldüğü için Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemi yapan aileler, kendilerine yönelik ‘Siyaset yapmak için eylem yapıyorlar, yada eylemleriyle siyasi oyunlara alet oluyorlar’ söylemlerine tepki göstererek sarf edilen bu ifadelerin asılsız olduğunu dile getirdiler.

Yaklaşık bir sene önce dağa götürülen torunu Muhammed Emin Önalan için oturma eylemini sürdüren Sabri Önalan, amaçlarının siyaset yapmak olmadığını belirterek çocuklarının kendilerine geri verilmesi için eylem yaptıklarını dile getirdi.

 “Herhangi bir siyasi parti veya örgüte düşmanlığımız yok”

Herhangi bir siyasi parti veya bir kuruluşla ne bağlarının ne de düşmanlıklarının olmadığını belirten Önalan, “Biz, çocuklarımızı istiyoruz. Burada eylem yapan ailelerin tek amacı çocuklarının kendilerine geri verilmesidir. Bizim herhangi bir kuruluş, siyasi parti veya örgütle ne bağımız var ne de düşmanlığımız.  Böyle söyleyenler bize iftirada bulunuyorlar.” dedi.

Kendilerine iftira atanları Allah’a havale ettiğini ifade eden Önalan, eylemlerini sonuç alıncaya kadar devam ettireceklerini de söyledi.

(Hüseyin İçli / Hamza Adiyaman – İLKHA)