DİYARBAKIR  -  3 Siyonist yerleşimcinin kaçırılmasını bahane ederek Gazze’ye saldıran Siyonist İsrail katlettiği 2 bine yakın Filistinli Müslüman verdiği onca zarara rağmen gerek kendi kamuoyu gerekse de dünya strateji uzmanlarınca savaşı kaybettiğinin dillendirilmesi ve Hamas’ın zaferini dile getirmeleri Diyarbakırlı Müslümanlar tarafından malumun ilanı olarak değerlendirildi.

“İsrail onurlu bir direniş sergileyen İslami Direnişin önünde boyun eğdi ve mağlup oldu”

İsrail saldırılarının yoğunluk kazandığı günlerde Dağkapı Şeyh Sait meydanında sergiledikleri eylemlerle halkın büyük takdirini kazanan Diyarbakır İslami STK temsilcilerinden Yusufi Der Yönetim Kurulu üyelerinden Hüsamettin Bönül yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen alınan 3 günlük ateşkes kararının sevindirici olduğunu söyledi.

Bönül, “ Mısırın arabuluculuğuyla yapılan bu 3 günlük geçici ateşkes gerçekten sevindiricidir. Ama bu savaşın şartlarına baktığımızda dünyanın 4’üncü büyük gücü olan ve 4’üncü büyük ordusuna sahip olan İsrail’in bu barışı isteyerek, yada barışa inandığı için, yada Filistin’de sivillerin daha çok ölmemesi bu ateşkesi tercih etmedi. İsrail her zaman olduğu gibi bu seferde onurlu bir direniş sergileyen İslami Direnişin önünde boyun eğdi ve mağlup oldu. İsrail eğer Filistin’de bir başarı elde edeceğine inansaydı, herkesin de çok iyi bildiği gibi Gazze’den çıkması düşünülemezdi.” ifadelerini kullandı.

“İsrail kendisine çok güveniyor ve hiç kayıp vermeyecekmiş gibi konuşuyordu”

İsrail’in bir nevi ateşkese mecbur kaldığını söylemenin yerinde bir tabir olduğunu ve İsrail’in dünya kamuoyunda gizlese bile ölen askerlerinin sayısının 120’nin üzerinde olduğunu aşikar olduğunu belirten Bönül, “Oysa ki İsrail kendisine çok güveniyor ve hiç kayıp vermeyecekmiş gibi konuşuyordu. Gazze’ye girdiğinde ciddi bir direniş görmeyeceğini zan ediyordu. Fakat böyle olmadı. Hatta israill Genel Kurmay başkanının Hamas’ın Gazze’de güçlü bir ordu kurduğunu itiraf etmesi aslında tattıkları yenilgiye kılıf uydurma çabalarıdır. Bunu böyle okumak gerekir.” İfadelerini kullandı.

İsrail ve  Müslümanlar arasında yaşanan savaşın hiçbir zaman don bulmayacağını iyi bilmek gerekir diyen Bönül, bu savaşın devam etmesinin tek sebebinin İsraillilerin bölge üzerinde düşündükleri insanlık dışı ve kan kokan projeleri ile kendilerine vaat edildiğini iddia ettikleri topraklar üzerinde oluşturmaya çalıştıkları büyük Siyonist projenin önünde engel olacak hiçbir Müslüman görmek istememelerinden kaynaklandığına işaret etti.

“Bölgede barışın, ateşkesin, sürekli olmayacağını kestirmek pek de zor değil”

Bönül, “Siyonist Yahudilerin amaçları Filistin coğrafyasında hiçbir Filistinliyi bırakmadan, bütün toprakları işgal ederek kendi amaçları ve amelleri doğrultusunda bütün bölgeyi işgal etmek ve büyük İsrail projesi için adım atmaktır. Böyle bir projenin en büyük engeli ise Müslümanlardır. Hal böyle iken bu bölgede barışın, ateşkesin, sürekli olmayacağını kestirmek pek de zor değil. Dolayısıyla bu zulmüyle ya Müslümanları bitirecek ya da bu zulmünde bir gün boğulacak. İnanıyoruz ki İsrail bir gün kendi zulmünde boğulacaktır inşallah. Müslümanlar olarak bundan en ufak bir şüphemiz yoktur.” ifadelerini kullandı.

“Gazze’ye sahip çıkarken kendi elimizle İsrail’i de beslememeliyiz”

İsrail’in belli periyotlarla Gazze’yi vurarak orada bulunan Müslümanların hem canına kast ettiğini hem de ekonomik açıdan bölgeyi adeta bir çöküntüye götürdüğünü söyleyen Bönül, “İsrail periyodik olarak Gazze’yi yerle bir ederken Filistin’in Ramallah taraflarına dokunmuyor. Bu şekilde aslında bir şeytanlığı da icra ediyor. Sanki bu katliamların müsebbibi Hamasmış gibi bir izlenim vermeye çalışıyor. Ama biz inanıyoruz ki İsrail’in burada asıl korktuğu şey İslami direniştir. Hiçbir şekilde İsrail’i tanımayan, o’nu meşru kabul etmeyen Müslümanlardır. Asıl hedef Gazze’de yaşayan Müslümanları bıktırıp oraları terk ettirmektir. Ama bizler Müslümanlar olarak onların ekonomik açıdan vurmaya çalıştığı kardeşlerimize sahip çıkacağız. Gazze’ye sahip çıkarken kendi elimizle İsrail’i de beslemeyeceğiz. Her  yönüyle tepkimizi olabilecek en etkin şekliyle ortaya koyacak ve bu hak davada Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstereceğiz.” İfadelerini kullandı.

“Müslümanlar dışında neredeyse dünya üzerinde her kes bir araya gelebiliyor”

Filistin’e saldıran Siyonist İsrail’i cesaretlendiren en büyük etkenin Müslümanlar arasında yaşanan dağılmışlık ve İslam ülkelerinin başında bulunan kukla yöneticiler olduğunu belirten Bönül, İsrail’in Gazze’de işlediği bu katliamda duyarsız Müslümanların ve İslam vahdetinin önünde engel olarak duranların vebalinin de büyük olduğunu söyledi.

Bönül, “ Müslümanların ciddi bir birlikteliği düşünerek artık bir birinden kopmayacak ve fitnelere prim vermeyecek bir vahdeti oluşturmaları lazım. Bu gün bakıyoruz Müslümanlar dışında neredeyse dünya üzerinde her kes bir araya gelebilmişken, aslında bir vücudun azaları gibi olmaları gereken ve hiçbir şekilde ayrı düşmeleri caiz olmayan Müslümanlar bölük pörçük. Aslında doğrusunu söylemek gerekirse bu tavrımızla bizler İsrail’e en büyük desteği de sağlamış oluyoruz.” şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman  / Hüseyin İçli  - İLKHA)