ADANA Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi yaptığı yazılı açıklama ile Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesine ait arsaya hastane bünyesinde 200 yataklı bir ek bina yapılması için verilen kararın ağaç katliamına neden olacağını ileri sürdü.

Açıklamada, söz konusu hastanenin özel bir işletmeye kiraladığı geniş arazilerinin olduğu iddia edildi. Orman Genel Müdürlüğünün onayıyla, ek bina için kesilecek her biri 30-40 yaşlarındaki 120 ağacın tek tek işaretlendiği ifade edilen açıklamada,  Adana Tabipler Odası, TMMOB, Adana Barosu, Tema, Eğitim Sen, Dohayko vb. kurum ve kuruluşların temsilcileri, “Adana’da Ağaç Katliamına Hayır!” diyerek, şehir hafızasında yer etmiş olan bu ağaçlara sahip çıkmaktadırlar.” denildi.

Açıklamada şu ifadeler dikkat çekti:  “Unutulmamalıdır ki; ormanlar bir şehrin kalbi ve akciğerleridir. Adana gibi bir büyükşehirde daha fazla ormana ve yeşil alana ihtiyaç varken, var olanların yok edilmeye çalışılması bir hata olacaktır. Hastane içi yeşil alanlar hastaların rehabilitasyonu için gerekli ve önemlidir. Ağacı, yeşil alanı olmayan bir hastane düşünülemez, düşünülmemelidir”

Basın açıklaması, “Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, Adana İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği, Orman Bölge Müdürlüğü ve yerel yönetimlere seslenerek, şu anda talimat bekleme aşamasında olan bu ağaç katliamına engel olmalarını diliyor; tüm Adanalıları ağaçlarımıza sahip çıkmaya ve “Ağaç Katliamına Hayır!” demeye çağırıyoruz.” İfadeleriyle son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)