Siyonist işgal ordusuna ait savaş uçaklarının bugün (16 Mart Çarşamba) Gazze`nin doğu kesiminde bulunan Kassam Tugaylarına ait bir eğitim noktasını bombalaması sonucu İslamî Direniş Hareketi (Hamas)`ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları`na mensup en az iki mücahidin şehit olduğu ve birinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze`deki İlk Yardım ve Acil Durumlar Komitesi sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye konuya ilişkin Filistin Enformasyon Merkezi`ne verdiği demeçte, saldırıda Adnan Eşteyvi ile Ğassan Ebu Amr adındaki iki mücahidin şehit olduğunu belirterek, şehitlerin cesetleri ile yaralanan mücahidin hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Siyonist işgal ordusuna bağlı savaş uçaklarının bugün sabah saatlerinde Gazze`nin doğu kesiminde bulunan Ebu Cerad ve çevresine en az iki füze attığı belirtildi.

Görgü şahitleri F16 savaş uçaklarının yaptığı saldırı sonucu atılan füzelerin büyük bir gürültüyle patladığını ve sesin çok uzaklardan bile duyulduğunu ifade ettiler.

Bölgede bulunan muhabirimizin bildirdiğine göre, saldırıda başka şehit veya yaralı olabileceği ihtimaline karşı kurtarma ekipleri çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.  

>

 

fiem