Irak`ın Kürt Bölgesine giren IŞİD militanları ile peşmerge arasında her geçen gün çatışmalar artarken, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı, 8. Ana Jet Üssü`nden havalanan Türkiye jetleri bölgeye keşif uçuşu yaptı.

IŞİD ile peşmergenin Kürt Bölgesel Yönetimi başkenti Erbil`e 40 kilometrelik bir mesafede çatışmalar yoğunlaşarak sürüyor. IŞİD militanlarının Kuzey Irak`ta bulunan ve Mahmur kampı bölgesine doğru ilerlemesinin ardından Kuzey Irak yönetimi ile birlikte Türkiye de teyakkuza geçti.

Türkiye jetleri, istihbarat için Kuzey Irak semalarında keşif uçuşu yaptı. Önceki gün Mahmur`a doğru ilerleyen IŞİD militanları, bölgede peşmerge güçleriyle çatışmaya başladı. Bunun üzerine teyakkuza geçen Türkiye, bölgeye F-16 savaş uçağı gönderdi. 24 saatten bu yana bölgede hem İnsansız Hava Araçları (İHA) hem de F-16 savaş uçaklarını gönderen TSK, bölgede yaşananları an be an takip ediyor. Havalanan F-16 savaş uçakları, sınırı aşıp çatışmaların yaşandığı bölgeler üzerinde keşif uçuşu yapıyor.

SAVAŞ UÇAKLARI `VUR` EMRİ İLE HAVALANDI

Diyarbakır`da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı`ndan kalkan F-16 savaş uçakları, tam mühimmat yüklü havalandı. Sınır ihlali halinde `Vur` emri alan savaş uçakları, çatışmalardan sonra bölgede 24 saati esas alan uçuşlar gerçekleştirecek.

Bu arada devam eden sınır ötesi operasyon teskeresinin ardından sık sık uçakların bölgede uçuş yaptığı biliniyor