BİNGÖL- Siyonist israil’in Gazze’de yaptığı katliamları değerlendiren Sahap Korkutata, dünyanın israil katliamlarına sesiz kaldığını belirterek, günlerdir israil’in saldırılarına karşı direnen Gazze halkı ve HAMAS’ın izzetli duruşlarıyla İslam ümmeti için iftihar vesile olduklarını söyledi.

israil saldırılarında Gazze şehri harabeye dönerken, şuana kadar 2 bin’e yakın erkek, kadın ve çocuğun şehit olduğu, 10 bin civarında da yaralının olduğu ifade edildi.  israil Saldırılarına karşı ise dünyanın değişik yerlerinde tepkiler verilmeye devam ediliyor.

“Gazze halkı, Allah’ın yardım ve inayetiyle ayaktadır ve direniyor”

 Siyonist israil’in saldırılarını değerlendiren Korkutata, “Gazze halkı senelerce abluka altındadır. Kendilerinin İslami dirayeti ve bundan dolayı İlahi inayet olmasaydı, şimdiye kadar çoktan teslim olmuş olacaklardı. israil Gazze’ye karşı son derece teknolojik silah kullanıyor.  Tüm bunları insaftan ve vicdan uzak barbarca yapıyor. Allah’a dayanmış olan Gazze halkı tüm bu sıkıntılara rağmen sabır ve tahammül ediyor. Gazze şehri her ne kadar bombalarla harabe olmuşsa da Gazzede yaşayan Müslümanların kalpleri, ruhları ve inançları harabe olmamıştır. Bilakis Allahın yardım ve inayetiyle onlar ayaktadırlar ve direniyorlar.”dedi.

“Gazze’li Müslümanlar, İslam ümmetini bileştiriyor”

Gazze halkının duruşu İslam Ümmeti için bir Mehdi (a.s) hükmünde olduğunu belirten Korkutata, “Gazze Müslümanlarının bu izzetli duruşu ve hali İslam ümmeti için bir birleştirici unsurdur” ifadelerine yer verdi.

“İslam Ümmeti ve Müslümanlar, Gazze halkının yanındadır”

İslam ülkelerinin başındaki liderlere da değinen Korkutata, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Satılmış bu tür kuklalara da itibar etmiyoruz. israil ve Amerika’nın satın almış olduğu bu krallardan da kurtulmak içinde Rabbimizden de dua ediyoruz. Bu kuklalar dışında İslam Ümmeti ve Müslümanlar, Gazze Müslümanlarının yanında ve arkasındadır.”

“Gazze’deki Müslümanlar İsrail ve dostlarıyla savaşıyor”

Gazeli Müslümanların hedefinin küfür olduğunu söyleyen Korkutata daha sonra, “Gazze’deki Müslümanlar küfrün temsilcisi israil ve dostlarıyla savaşıyor. Hedef İslam düşmanı israil’dir. Bundan İslam Âlemi bir ders almalıdır. Eğer hedef küfür ise buda Müslümanların birleşmesine vesile olur. Bu nedenle Allahın yardımı Müslümanlara yakın olur.” ifadelerini kullandı.

“Yahudi ve müşrikleri en şiddetli düşman olarak görürsün”

“Gazzeli Müslümanlar kazançlıdır” diyen Korkutata devamla, “onların savaştığı kişiler yani israilliler,  Allah ve Müslümanların düşmanıdır. Kuran da “ sen Yahudi ve müşrikleri en şiddetli düşman olarak görürsün” buyruluyor. Müslümanların cephesi ve hedefi küfür olursa kazançta olurlar. Tam tersine Müslümanlar birbirleriyle uğraşırlarsa zararlı çıkarlar.” İfadelerini kullandı.

“Müslümanlar birbirleriyle değil, küfürle uğraşması lazım”

İslam ümmetine seslenen Korkutata son olarak, “ Küfrü bırakıp şuanda birbirleriyle uğraşan Müslümanların birbirine malları, canları,  kanları ve namusları haramdır. Bu sonu zarar olan işten vazgeçin bu fitneler israil ve Amerika’nın işidir. Eğer Müslümanlar, Gazze de küfre karşı savaşan ve direnen Müslümanların yanında olurlarsa durum daha da farklı olur. Müslümanların bu birliğini ve kardeşliğini gören küfür güçleri ve İsrail bir daha böyle bir yanlışa girmez. O zaman yaptığımız dualar makbul olur. İslam ümmeti de daha iyi bir konumda olur.” İfadelerini kaydetti. (Nihat Kanat-İLKHA)