BİTLİS - Bitlis’te Filistin halkına destek için düzenlenen programda konuşan bölge alimlerinden Molla Abdulbari Çelik, İslam ümmetinin kurtuluşunun vahdette olduğunu belirtti.

Yeryüzünde en çok müminlere düşmanlık yapanların İsrailoğulları olduğunu ifade eden Çelik, “Bugün çocukları, kadınları, yaşlıları, masumları ve bebekleri öldürenler; evleri yakanlar, köyleri boşaltanlar, Hz. Yusuf’u kuyuya atan hainlerdir. Bunlar kardeş düşmanlarıdır. Kendi kardeşlerini elleriyle kuyuya atılar. Bizim mücadelemiz çok hain bir kavimledir. Bizler çok hain bir milletle mücadele ediyoruz. Yüzlerce Allah’ın peygamberini öldürdüler. Evet, bunlar peygamber katileridirler. Yahya’yı öldürdüler. Zekeriya’yı öldürdüler. Dediler biz İsa’yı öldürdük. Musa’nın düşmanıydılar. Hz. Peygamberin öldürülmesi içinde mücadele ettiler.” dedi.

“İsrail bir gün bu katlettiği çocukların kanında boğulacaktır” diyerek konuşmasını sürdüren Molla Çelik, “Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde şöyle buyuruyor ‘Eğer sizler zulme, kötülüğe ve katletmeye dönerseniz; bizde üzerinize azap göndereceğiz. Biraz cesaretli ve imanlı kimseleri göndereceğiz.’  diyor. Elhamdülillah Kassamiler, Hizbullahiler onların başlarına ve ruhlarına musallat olmuşlar. İsrail kadınları, bebekleri, çocukları, ihtiyarları ve savunmasız sivilleri öldürmek için cesaretlidir. Vallahi İsrail’in askerleri HAMAS mücahitlerinin karşısına çıkma cesaretini gösteremezler.” diye konuştu.

“Filistin çocuklarının katilleri sadece İsrail tek değildir”
Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Filistin çocuklarının katilleri sadece İsrail tek değildir. Filistin çocuklarının katillerinden biride Suudi kralıdır. Filistin çocuklarının katillerinden biri de Mısır’ın gayri meşru cumhurbaşkanı hain Sisi’dir. Size yemin ederim ki, bugün biz Filistin’e İsrail’e komşu olsaydık, inanıyorum ki, Selahaddin Eyyubi’nin evlatları İsrail’e hayat tanımazlardı. İsrail’e huzur bırakmazlardı. Ama aramıza sınırları koymuşlar. Aramıza mezhepçiliği koymuşlar. Bizler birbirimizi vurdukça İsrail; çocuklarımızı, bebeklerimizi, kadınlarımızı öldürüyor.”

“HAMAS, bütün ümmet adına savaşıyor”
Birleşip kenetleşme zamanı olduğunu belirten Çelik, “Küfür haindir. Allah bizden bölünüp parçalanmamızı, enerjilerimizi birbirimizi vurarak harcamamızı ve sabır etmemizi istiyor. Ey Müslümanlar! Bugün HAMAS, bütün ümmetin adına bu hainler ile savaşıyor. Vallahi bugün ben Filistin için üzülmüyorum. Çünkü onlar her gün Allah ile karlı bir ticaret yapıyorlar. Küfre karşı cihat ediyorlar şehit olup, cennete giriyorlar.”ifadelerini kullandı.

“Bizler öldürülmekle, tutuklanmakla bitmeyeceğiz”
Molla Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir şekilde kafirler ve zalimler sevinmesinler. Bizler 2 milyarız. Öldürülmekle, tutuklanmakla bitmeyiz. Allah’a hamdolsun Kur’an elimizdedir. Hz. Muhammed Mustafa gibi bir rehber önümüzdedir.

“BM, AB ve NATO Yahudilerin çocuklarını korumak için kurulmuş”
Bu ümmet yan yana gelmeye ve birleşmeye mecburdur. Birbirine kardeşlik elini uzatmaya mecburdur. Bakın birleşmiş milletler Yahudilerin çocuklarını korumak için kurulmuştur. Avrupa birliği Yahudilerin çocukları için vardır. NATO’yu kendileri için kurmuşlar. Rabbim en kısa zanda ümmetin vahdetini nasip etsin. Rabbim HAMAS’ı, aziz etsin.” (Şükrü Tontaş-İLKHA)