VAN - İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamları kınayan Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, katliamları izleyen dünya liderlerini sert dille eleştirdi. İsrail’in, Filistin halkına karşı orantısız güç kullandığını kaydeden Ermiş, düzenli bir ordunun karşısında sivil, korumasız mazlum bir halkın bulunduğunu söyledi.

“Dünya’yı hayvanlar idare ediyor”
Gazze’deki katliamlara sessiz kalan batılı liderleri sert dille kınayan Ermiş,  “Bu katliama seyirci kalan o içi boş olan ve kendilerine büyük devlet görünümü verenlere özellikle idarecilerine sesleniyorum, 200 yılı aşkındır dünyada bu tür katliamlar yapılıyor. Azerbaycan’da Hocalı katliamı, Irak’ta Halepçe katliamı, Bosna-Hersek katliamı, Rusya’da Çeçenistan katliamı ve Myanmar katliamı gibi sayılabilecek birçok katliam bulunmaktadır. Bu katliamları bir dizi veya film gibi izleyen dünya liderlerine hayvan dememe müsaade edin. Hep aynı zihniyet, hep aynı tuzaklar. Neden hayvan diyorum, kafasında maddi çıkardan daha önemli bir şey tanıyıp kabul etmeyen, her değeri maddi çıkarına vasıta kılan zihniyetteki adamlara hayvan demek lazım. Evet, maalesef dünyayı hayvanlar idare ediyor. ‘Yaşamak için öldür’ parolası, hayvanların bu davranışını ifade eder.”dedi.

Ermiş, açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Bu azınlık kendi yazarlarını planlarına göre yetiştirmiş, propagandayı, haberleşmeyi, istihbaratı tamamen ellerine geçirmiş, kendi yazdıklarına kendileri alkışlamışlar. Kendilerince temel ilkeleri, bizler için ise şahsiyet yıkımları olan ahlaksızlık, soysuzlaşma konularını, sırayla bizim temellere uzatmışlar. Tedrici surette inanç, din, aile, kültür, ekonomi, teknik, eğitim ve yönetim konularını, bizim aleyhimize, kendilerinin lehine faaliyete geçirmişler. Şimdi nerede olduğumuzu bilmiyoruz ama kendimize gelip baktığımızda uçurum başında olduğumuzu görebiliyoruz. Bakıyoruz ki kendimize ait bir şeyimiz kalmamış.”  (Cihad Coşar – İLKHA)