BATMAN - Batman’ın Çamlıca Mahallesi’nde hurda işi ile uğraşan bir kişinin gaz tüpünü kesmesi sonucu patlama meydana geldi. Patlamada bir kişi havaya uçarak feci şekilde can verdi.

Olay saat 18.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 33 yaşındaki Alaaddin Günaydın isimli şahıs, Çamlıca Mahallesi Dostlar Caddesi 2407 Sokakta bulunan kendisine ait hurda dükkânında gaz tüpünü keserken patlama meydana geldiği ileri sürüldü.

Patlama sonucu Alaaddin Günaydın onlarca metre havaya  yükselerek yere çakıldı. Olay yerinde feci şekilde can veren Günaydın’ın bir kolunun koptuğu belirtildi.

Gaz sıkışması nedeniyle hurda deposunda bulunan mazot depolarının da alev almasıyla işyerini bir anda alevler sardı. Çevre sakinleri korku dolu anlar yaşadı. Olayı gören mahalle sakinleri hemen polis, itfaiye ve ambulans ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede çıkan yangını söndürerek alevlerin yandaki evlere sıçramadan olası bir faciayı önledi.

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ettiği sırada bir patlama daha meydana geldi. Yaşanan ikinci  patlama tekrar korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Olay yerinde bulunan polis ekipleri ise, çevre güvenliğini sağlayarak şeritler çekip geniş güvenlik önlemleri aldı.

Olayın olduğunu duyan Günaydın’ın ailesi, olay yerine gelerek sinir krizleri geçirdi. Patlamanın meydana geldiği yere gelen vatandaşlar ise olayı meraklı gözlerle izlediler.

Cumhuriyet  Savcısı, incelemede bulunmak  üzere  olay yerine geldi. Savcının yaptığı incelemenin ardından Günaydın’ın cesedi otopsi için Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.(M.Fatih Akgül-İLKHA)