ADANA- Bugün  bazı yayın organlarında ‘Yeri değil diyen müftü sürüldü’  başlıklI habere konu olan Seyhan Müftüsü Halil Uzun’dan yalanlama geldi.

"Tayinim, rahmetli Murat Göğebakan'ın cenazesinden bir gün önce çıktı" diyen Müftü Uzun, cenaze sırasında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'le problem yaşadığı iddialarını ise yalanladı.

Konuyla ilgili Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yeraldı;

“02.08.2014 Cumartesi günü merhum Murat Göğebakan’ın cenaze merasimi tarafımdan yapılmış olup, son derece duygulu ve nezih bir ortam içerisinde defin işlemleri gerçekleştirilmiştir.Bazı basın kuruluşlarında çıkan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik ile benim mikrofon sebebiyle problem yaşadığımız iddiaları tamamen yalan ve iftiradır.”

Cenazenin canlı yayınlandığını hatırlatan Uzun, “Sayın Bakanımızla beraber başta Sayın Valimiz, Belediye Başkanları, sanatçılar ve binlerce halkın hazır bulunduğu, bazı medya kuruluşları tarafından da canlı yayın yapıldığı bir ortamda, herkeste şahittir ki; asla böyle bir durum yaşanmamıştır.” İfadelerini kullandı.

“Her şeyden önce bir devlet büyüğüne böyle bir davranış  yapmam benim aldığım edep ve terbiyeye aykırıdır.” diyen Müftü Uzun,“Cenaze namazı akabinde konuşmam bittikten sonra Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e nezaketen mikrofonu ben uzattım. Kendileri de o duygusal ortama ve cenaze adabına uygun çok kısa bir konuşmasıyla taziyelerini sunmuştur. Cenaze ile ilgili yapılan hizmetlerden dolayı bana teşekkür etmiştir. Daha sonra cenaze defin işleri yapılıp, program mezarda yaptığım dua ile sona ermiştir.” şeklinde konuştu.

“Tayinim cenazeden önce çıktı”

Müftü Halil Uzun son olarak, “Tayinimin bu konuyla uzaktan yakından alakası yoktur. Tayin bilgimi 01.08.2014 tarihinde öğrendim. Cenaze 02.08.2014 tarihinde defnedilmiştir.” dedi.  (Yunus Emre-İLKHA)