GAZİANTEP - Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısı sonrasında Meclis üyeleri, Meclis kürsüsünden Filistin`in Gazze kentinde yaşananları kınayan ortak kamuoyu bildirisini okudu.

Meclis kürsüsünden okunan kamuoyu bildirisinde, “İsrail`in katliama dönen bu saldırılarını uluslararası hukuk ve insan haklarının ağır ihmalleri olarak değerlendirmekteyiz. Bu vahşete seyirci kalınması, `İnsanım` diyen hiç kimsenin kabullenemeyeceği bir suç ortaklığıdır. Mübarek Ramazan Ayı`nda ve Ramazan Bayramı`nda da durmadan devam eden, karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman altında tutulan Gazze`de can kaybı ve yaralı sayısının yükselmesini, derin üzüntü ve kaygı ile karşılıyoruz. Okul, hastane ve cami ayırt edilmeden, kadın ve çocuklar başta olmak üzere masum sivillerin öldürülmesini ise tüm insanlığı yaralayan, kabul edilmez ve affedilmez bir insanlık suçu olarak görüyoruz.” denildi.

Bildirinin devamında, “Ne yazık ki bu acımasızca İsrail saldırılarına başta Birleşmiş Milletler, İslam ülkeleri, dünya devletleri ve onların liderleri sessiz kalmışlardır. Filistin, bize ecdadımızın mirasıdır. Filistin Müslümanların ilk kıblegahının olduğu yerdir.  Filistin bizlere Selahaddin Eyyubi`nin ve Sultan Abdülhamit Han`ın emanetidir. Buraya sahip çıkmak kendi topraklarımıza sahip çıkmakla eşdeğerdir. İsrail tarafından başta Gazze olmak üzere, Filistin halkı ve topraklarına karşı yürütülen saldırılarını derhal durdurmasını, acil insani yardımlar başta olmak üzere Gazze dâhil işgal altındaki Filistin topraklarına ulaşım ve erişimin serbestleştirilmesini, tüm engel ve ambargoların derhal kaldırılmasını, başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası kuruluşların Filistin halkına yönelik bu insanlık ve hukuk dışı saldırıların durdurulması için başta kalıcı ateşkesin sağlanması olmak üzere, gereken her türlü adımı gecikmeksizin atılmasını bekliyor ve talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Tüm dünyadaki insanlığa karşı işlenen suçların kınandığı bildiride son olarak, “Şahinbey Belediyesi Meclis Üyeleri olarak acılarını derinden paylaştığımız Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, davalarına sahip çıkmaya ve bütün şartlarda desteklemeye devam edeceğimizi ilan ederiz." denildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)