GAZİANTEP - israil’in Gazze’ye yönelik saldırıları kınayan Gaziantepliler, israil ürünlerinin tüketilmemesini ve boykot edilmesini istediler.

israil’in saldırılarına tepkiler her geçen gün çığ büyüyor. İLKHA mikrofonuna konuşan Gaziantepli vatandaşlar siyonist israil’in mallarına boykot uygulanması çağrısında bulundular.

“israil ürünlerini boykot edelim”
israil saldırılarının Müslümanları yok etmeye yönelik olduğunu belirten Günay Karaca,  “Katil israil’in bu saldırıları Müslümanları yok etmeye yöneliktir.  Tüm Müslümanlar israil’in bu saldırılarına tepki göstermelidir. Bundan dolayı herkesin israil ürünlerini boykot etmesi gerekir. Aldığımız israil ürünleri Gazze’de çocukların başına bomba olarak patlıyor. Buna rağmen herkes alıyor. Bence İsrail ürünlerinin alınmaması lazım. ”dedi.

“Dünya ise bu zulme seyirci kalıyor”
“Çocukları öldürenlerde din, vicdan, merhamet hissiyat diye bir şey yoktur.”diyen Karaca, “Eğer bunlarda vicdan olsa bu hareketi yapmazlardı. israil çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden silahsız savunmasız insanları öldürüyor. Dünya ise bu zulme seyirci kalıyor. Yapılan bu katliama nasıl seyirci kalınıyor anlayamıyorum. Ben bir sivil vatandaşım elimden ancak ağlamak ve dua etmek gelir. ABD ve BM ancak zulüm işleyenlere yardım ediyorlar. ABD çıkmış israil’in kendini savunduğunu söylüyor. Hangi yüzle bu ifadeleri kullanıyorlar.”ifadelerini kullandı.

“Her zaman Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız”
“israil’in yaptığı katliamlar yanına kar olarak kalmamalıdır” diyerek tepki gösteren Mehmet Aslan, “Katil israi’lin yaptığı zulmün izah edilebilecek bir yeri yoktur. Filistinlilere yapılan bu katliam hiçbir şekilde tasvip edilemez. Bizler her daim Gazze’li kardeşlerimizin yanındayız. Onlara elimizden gelen her türlü maddi ve manevi desteği sağlamalıyız. Filistin`de zulüm sona erinceye kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Terör rejimi İsrail ürünleri mutlaka boykot edilmelidir. israil’in yaptığı bu katliamlar yanına kar olarak kalmamalıdır.”diye konuştu.

“israil’e boykot uygulamak bir insanlık gereğidir”
Elimizden geldiği kadar İsrail ürünlerini boykot edelim çağrısında bulunan Kenan Sapan, “Gazze’ye yapılan bu katliam kabul edilemez. Bile bile küçük çocukların katledilmesi ve biz Müslümanların buna seyirci kalması acı bir durumdur. Hiçbir şey yapamıyorsak da hiç olmazsa onların mallarını boykot edelim. Yahudi ürünlerine karşılık alternatifler sunmalıyız. Elimizden geldiği kadar israil ürünlerini boykot edelim. Buna gücümüz yeter. Katil israil’e boykot uygulamak bizim için bir insanlık gereğidir.”ifadelerini kullandı.

Gazze’ye ve diğer İslam ülkelerine sahip çıkılması gerektiğini belirten Tasin  Arık, “Terör rejimi israil’in katliamları kesinlikle kabul edilemez. Yapılan katliamlar karşısında yüreğimiz sızlıyor.  Çocuklar katlediliyor, buna dayanamıyoruz.  Buradan Başbakanımıza sesleniyoruz. Gazze’ye ve diğer İslam ülkelerine sahip çıkalım ama gerçekten sahip çıkalım yapmacık olarak değil. Onlara doğruluklarla sahip çıkalım. İsmini bildiğimiz ürünleri boykot edelim. Fakat ismini veya onlara ait olup olmadığını bilmediğimiz nice ürünler var. Devlet yöneticilerimiz adaletli olmalıdır.  Yapılan tüm zulümler karşısında aynı tepki verilmelidir.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)