BATMAN - Makina Mühendisleri Odası Batman İl Temsilciliği, dün akşam Kültür Mahallesi’ndeki bir apartmanın asansörünün düşmesi sonucu bir vatandaşın yaralanmasına neden olan olay ile ilgili açıklama yaptı.

MMO Batman İl Temsilcisi Süleyman Noyan, 18 Kasım 2008 tarihli 27058 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği” gereğince asansörün güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için Belediye sınırları içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin kontrol edilmesi, kontrol sonucu eksiklik mevcut ise giderilmesinin takibinin yapılması gerektiğini söyledi.

Batman Belediyesi ile iki yıl geçerli protokol imzalayarak asansör periyodik kontrollerinin devamının sağlandığını belirten Noyan, Batman Belediyesi sınırları içerisinde yaklaşık bin 500 adet asansörün olduğunu ve bu asansörlerden sadece 425 adedinin kendilerine başvurduğunu ve kontrollerinin yapıldığını ifade etti.

Bu asansörlerden yüzde 95’inin ilk kontrollerinde kırmızı etiket aldığı yani kullanılmasının tehlikeli olmasına rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını vurgulayan Noyan, bu yüzden Kültür Mahallesi’ndeki bir apartmanın asansörünün düşmesi sonucu bir vatandaşın yaralandığını ileri sürdü.

Bu ve buna benzer kazaların tekrar yaşanmaması için bir an önce önlem alınmasını isteyen Noyan, “Makina mühendisleri odası olarak, günlük yaşantımıza giren ve hayati derecede önemli olan asansörlerin periyodik kontrollerinin yapılması gerektiğini ve zorunluluğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu ve buna benzer kazaların yaşanmaması ve kullanıcıların güvenliği için gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerekmektedir. Yetkililerin bu kontrollere gerekli duyarlılığı göstermeleri hususunda uyarıyoruz.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)