KAYSERİ - Afgan Mültecilerin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye yapmış olduğu ziyarete, Afgan Mülteciler Türkiye Temsilcisi Ali Hikmet, Afgan Mülteciler Koordinasyon Gönüllüsü Zakira Frotan ve Kayseri'de yaşayan mültecilerden bir grup katıldı.

Afgan Mülteciler Koordinasyon Gönüllüsü Zakira Frotan, Kayseri'de 85 Afgan aile bulunduğunu ve yaklaşık 400 mültecinin yaşadığını söyledi.

Kayseri'deki tüm Afgan mülteciler adına Başkan Özhaseki'yi ziyaret ettiklerini ifade eden Frotan, "Mülteciler için sağladığınız imkânlar nedeniyle çok teşekkür ederiz. Geçen yıl iki projemiz vardı. Her iki projemize de destek verdiniz. Bayanlarımız KAYMEK kurslarından yararlandılar. Bu yardımlarınızın devamını diliyoruz. Afganistan'da 35 yıldır savaş var. Sabah çıkınca akşam eve döner miyiz bilmiyoruz. Bir şehirden bir başka şehre gidemiyoruz. Okula giden kızlar zehirli gazla öldürülüyor" ifadelerini kullandı.

Afgan mültecilerle tek tek tanışan Başkan Mehmet Özhaseki de İslam dünyasının içinde bulunduğu durumla ilgili değerlendirmeler yaptı ve İslam coğrafyasında yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Ziyarette daha sonra Afgan Mülteciler adına Başkan Mehmet Özhaseki'ye teşekkür plaketi verildi. Başkan Özhaseki de kendisini ziyaret eden Afgan çocuklara satranç takımı hediye etti. (Fatih Gültekin – İLKHA)