ŞANLIURFA-  Yaz mevsiminde olmasına rağmen bölgede sık sık kesilen elektrik kesintilerine tepkiler bir türlü dinmiyor. Tepkilere her gün yenileri eklenerek artıyor. Bu tepkilerden biri de Şanlıurfa’da geldi.  Akçakale ilçesinde, sık yaşanan elektrik kesintilerini protesto etmek için toplanan bir grup, Şanlıurfa-Akçakale karayolunu taşlarla ve barikat kurarak kapattı.

Uyarılara rağmen yolu trafiğe açmayan gruba, polis biber gazı ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Günlerdir elektrik kesintisi yaşayan Akçakale ve köylüleri ilçe de bulunan trafo elektrik dağıtım merkezine yürüdü tarlaların tamda mahsul zamanında yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren köylüler hükümet ve TEDAŞA sitem etti.

Köyde mahsulü bulunan çiftçilerden Abdullah Yılmaz adlı şahıs, yaptıkları protesto ile ilgili, “Bizler buraya derdimizi anlatmaya geldik mahsullerimiz öldü pamuklarımız kurudu.  Artık bizler şunu söylüyoruz; Başbakana verdiğimiz oylara yazık Başbakan ve TEDAŞ ortak elektriklerimiz kesildi Bizim mahsul zamanımız Allahtan hiç korkuları yok mu dur bu zamanda elektrik kesilir mi ?” diye sordu.

Yılmaz daha sonra tepkisini şöyle dile getirdi:  “Bizler masraflarımızı ödeyemiyoruz bir litre mazot 4,5 TL bir ton gübre bir buçuk milyar konuda ne yapacağımızı nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Köyde hemen memen herkes borcunu ödedi ödemeyen birkaç kişi yüzünden bu kesintilerin oluyor ve böyle devam ederse başka illere ailece göçler yaşanacak.”

Polis eylemcileri biber gazı ile dağıtarak bazı eylemcileri gözaltına aldı. (İbrahim Yılmaz-İLKHA)