GAZİANTEP - Gaziantepli köylüler köylerde doğal yollarla yetiştirdikleri ürünleri pazar ve vatandaşların uğrak yeri olan yollarda kurdukları tezgâhlarda satıyor.  Organik ürün tezgâhları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Gaziantep’in köylerinde yetiştirdikleri organik ürünleri kurdukları tezgâhlarda satarak geçimlerini sağlayan köylüler, ürünlerinin tamamen organik ürün olduğunu belirttiler.

Geçimini köyden toplayıp getirdiği ürünleri satarak sağladığını belirten Kenan Kazak, “Köyde bin bir zahmetle yetiştirdiğimiz organik ürünlerimizi uygun olan pazar ve yol kenarlarında kurduğumuz tezgâhlarda satarak geçimimizi sağlıyoruz. Bizler bu şekilde geçimimizi sağlarken vatandaşlarımızda tamamen organik olan ürünleri tüketmektedir. Tabi bizler hemen hemen her mevsim buradayız. Her mevsime uygun ürünleri toplayıp buralarda satıyoruz.”dedi.

Ürünlerinin tamamen organik olduğunu ifade eden Kazak, “Ürünlerimizi köyümüzde doğal ortamlarda yetiştiriyoruz. Ürünlerimiz organiktir şu an tezgâhımızda incir ve acir ürünleri bulunmaktadır. Bu ürünlerimiz tamamen organiktir. Vatandaşlarımız da ürünlerimize yoğun ilgi gösteriyorlar. Hatta yolda aracıyla geçen vatandaşlar aracını kenara çekip gelip ürünlerimizden alıyorlar.” şeklinde konuştu.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)