MARDİN - Yeşilli Belediyesi, gurbetçilere yönelik düzenlediği yemekte Belediye Başkanı Hayretin Demir'e gelen yoğun talep üzerine ilçede oy kullanmak isteyenleri en yakın yer olan Elazığ'a götürme kararı aldı.

Karar doğrultusunda AK Parti İl Başkanlığı ve Yeşilli Belediyesi, gümrük müdürlükleri veya sınır kapılarında oy kullanmak isteyen gurbetçiler için araç konvoyu kaldırdı.

AK Parti Mardin İl Başkanlığı önünde uğurlanan 200’e yakın gurbetçi, oy kullanacakları için mutlu olduklarını söylediler.

“10 Ağustos’un ilk müjdesini buradan Türkiye’ye vermek istiyoruz.” diyen Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, gurbetçilerin oy kullanmak için Türkiye’ye geldiklerini ve bugün Elazığ’da oylarını kullandıktan sonra geri döneceklerini söyledi.

Almanya’dan gelen vatandaşların Diyarbakır yolu üzerinden Elazığ’a giderek oy kullanacaklarını hatırlatan AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide, “Bu 11 Ağustos kutlamaların bir başlangıcıdır. Biz burada çorbada tuzumuz olsun diye değil bir oyun bile ne kadar kıymetli olduğunun bilincine vararak Elazığ’a götürüyoruz.” dedi.  

Almanya’da bulunan Yeşilliler Derneği Başkanı İsmail Öge ise vatandaşlık bilinciyle Elazığ’a oy kullanmaya gittiklerini dile getirerek kendilerine bu imkânı sağlayan Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir’e, AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide’ye teşekkür etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)