GAZİANTEP - İmkan Der Gaziantep Şubesi Suriye’de yaşanan iç savaşta mağdur olan Suriyeliler için toplanan ilaçları Suriye’ye göndermeye devam ediyor. İmkan Der Gaziantep Şubesi  Başkanı Said Gökdere, il ve il dışından çeşitli Stk’lardan kampanyaya destek verildiğini belirtti.

Türkiye’de ekmek israfından sonra ilaç israfının da olduğuna dikkati çeken Gökdere, “Orada savaş devam etmektedir. Suriye ilacın çok ihtiyaç duyulduğu bir yerdir. Ve hayırseverlerin bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Türkiye’de maalesef ekmek israfı en üst düzeylerde bulunmaktadır. Aynı şekilde bir çok vatandaşımızın evinde tarihi geçmemiş ilaçlar bulunmaktadır. Bu ilaçlar kullanılmadan çöplere atılmaktadır. Bundan dolayı kampanyamız olumlu bulundu. Elhamdülillah çeşitli hayır kurumları bizlere yardımcı olmaktadır.”  dedi. 

İlaç kampanyalarının devam ettiğini belirten Gökdere, “İlaç kampanyamız devam etmektedir. Şu ana kadar topladığımız tüm ilaçları Suriye’de irtibatlı olduğumuz kardeşlerimize ulaştırdık. Suriyeli kardeşlerimize ilaç göndermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)